Waarom een aanhanger handig is bij het verbouwen

Ga je binnenkort je tuin verbouwen, huis slopen of verbouwen? Vaak komt daar een hoop rommel bij kijken. Een verbouwing zelf regelen scheelt enorm in de kosten. Zo kan je bijvoorbeeld het sloopwerk zelf doen voordat je iemand inhuurt.

Bij het klussen is het natuurlijk enorm handig om te beschikken over een (kleine) aanhangwagen. Heb je zelf geen aanhanger? Dan kan je ervoor kiezen om er een aan te schaffen of te huren. Huren is vaak erg prijzig voor een aantal dagen. Als je genoeg ruimte hebt om een aanhanger te stallen kan het voordeliger, en enorm handig, zijn om een eigen aanhangwagen te kopen. Zo komt een aanhangwagen niet alleen van pas bij het verbouwen, maar ook bij het ophalen van meubelen, vakanties of het wegbrengen van tuinafval. Kortom, een aanhanger komt altijd van pas!

Vervoeren van grote objecten

Of het nou gaat om een verbouwing van de tuin of het opnieuw inrichten van je woning. In beide gevallen moeten er vaak grote objecten vervoerd worden. Bedenk je dat je met een aanhanger gemakkelijk bijvoorbeeld een nieuw bankstel of een complete schutting kunt vervoeren. Ook de oude schutting of ander afval van de verbouwing kan je vervoeren richting de sloop. Zo kunnen we nog veel meer dingen bedenken die je moeiteloos kunt vervoeren met een aanhangwagen. Wat dacht je van een (nieuwe) kast, tafel of bed? Kortom, een aanhanger is gewoon enorm handig bij het verbouwen van je woning.

Wat heb ik nodig om te rijden met een aanhanger?

Of je een rijbewijs nodig hebt is afhankelijk van het type aanhanger waarmee je wilt gaan rijden. Aanhangers van minder dan 750 kilo worden voorzien van een geldig overeenkomende kentekenplaat. Als de aanhanger zwaarder is dan 750 kilo dan is een eigen gele kentekenplaat verplicht.