Graszoden leggen of gras zaaien?

De laatste jaren is de populariteit van graszoden enorm in de groei. Steeds meer mensen kiezen voor kant-en-klare grasmatten die ze eenvoudig kunnen leggen. Terwijl het zaaien van gras een stuk goedkoper is. In dit artikel vertellen geven wij antwoord op de vraag “graszoden leggen of gras zaaien?”. Lees dus snel verder.

Gras zaaien kan van mei tot augustus. Alleen als het voorjaar relatief warm is, kan er eerder gras gezaaid worden. Graszoden kan je vrijwel het hele jaar door leggen, behalve tijdens een droge zomer en bij vorst in de grond is het afgeraden om graszoden te leggen. De beste tijd voor het leggen van graszoden is mei. In mei begint namelijk het groeiseizoen.

Voordelen van graszoden ten opzichte van zaaien

  • Eenvoudig en snel te leggen. Een nieuw gazon heb je met kant-en-klare graszoden binnen één uurtje vaak wel aangelegd. Daarnaast kan iedereen graszoden leggen, het is een kwestie van uitrollen.
  • Direct resultaat. Op het moment dat je kiest voor graszoden heb je direct een groen gazon liggen dat er erg mooi uit ziet. Ook heeft het gras maar enkele dagen rust nodig en kan er daarna direct gebruik gemaakt worden van het gazon.
  • Moeilijke vormen. Heb je een gazon met moeilijke vormen? Met graszoden is dat geen probleem!
  • Zachte ondergrond. Graszoden zijn erg zacht waardoor ze de perfecte ondergrond vormen voor een speelgazon.

Onderhoud van het gazon

Of je nu kiest voor gezaaid gras of graszoden, de eerste periode is het enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat het gazon niet uitdroogt. Regelmatig sproeien is dan ook noodzakelijk. Verder vraagt een ingezaaid gazon veel meer onderhoud dan graszoden. Graszoden zijn meteen klaar voor gebruik. Doordat graszoden enorm dichtgegroeid zijn zal je veel minder last van onkruid in je gazon hebben. Kortom, als je een nieuw gazon gaat aanleggen is ons advies om te kiezen voor graszoden.