Wanneer moet je een sta op stoel hebben in huis?

Als je ouder wordt, kan het voorkomen dat je vaker problemen krijgt met het opstaan uit een stoel. Dit komt omdat je lichaam zwakker begint te worden, waardoor je sneller lichamelijke pijnen kunt ervaren. Hierom is het belangrijk om te kijken wanneer jij een sta op stoel in huis moet hebben. Een sta op stoel is een stoel die je helpt bij het opstaan uit de stoel. Hierdoor bezeer jij je lichaam niet, en kun je daarom geen lichamelijke klachten verwachten. 

Een sta op stoel, wat is dit?

Een sta op stoel is een elektrische stoel die je helpt bij het opstaan uit de stoel. Terwijl je zit, heb je de mogelijkheid om de stoel in een hogere houding te verplaatsen. Dit kun je doen door middel van een afstandsbediening. Hierdoor kun je makkelijker uit de stoel stappen zonder enige kracht te gebruiken. Ook wanneer je gebruik maakt van een rollator, is een sta op stoel zeker een aanrader. De stoel kun je namelijk op dezelfde hoogte als de rollator afstellen. Zo is de stap makkelijker om te maken als je op wilt staan uit de stoel. 

De stijl bepalen van de stoel

Het blijft natuurlijk belangrijk dat de sta op stoel binnen het interieur past. Zo valt de stoel niet op, en kun je nog steeds genieten van een stijlvolle interieur. Daarom is het belangrijk om naar een aantal punten te kijken. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van de stijl en de kleur. De kleur is extreem belangrijk als het gaat om interieur. Door het kiezen van een bijpassende kleur, zal de sta op stoel direct passen in het interieur. Ook kun je kijken naar de stijl. De stijl is hierin minder belangrijk dan de kleur, maar kan zeker een punt zijn om mee te nemen als je een sta op stoel wilt kopen. 

Moeite met lopen? Dit is de oplossing

Het kan voorkomen dat je op geven moment minder lang kunt staan of wandelen. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk om je woning hier op aan te passen. Zo is het belangrijk om te denken aan helpende materialen. Denk bijvoorbeeld aan een douchestoel. Een douchestoel zorgt er voor dat je nog steeds kunt genieten tijdens het douchen, maar niet hoeft te staan. Hierdoor ben je volledig uitgerust als je de douche uit stapt. Een douchestoel wordt aangeraden aan mensen die niet lang kunnen staan. Ook wanneer je lichamelijke pijnen hebt, is het erg fijn om gebruik te maken van een douchestoel. 

Wat voor douchestoel heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten douchestoelen die je aan kunt schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een douchestoel die gevestigd wordt aan de douchemuur. Deze stoel kun je dan gemakkelijk uitklappen. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk onder de douche zitten. Ook kun je een aparte douchestoel kopen. Deze heeft 4 poten en kun je onder de douche zetten. Vaak worden deze douchestoelen aangeraden als je tijdelijk niet kunt staan of wandelen.