Waarom is een tilhulp voor glas op de werkvloer ideaal?

Het kan zomaar eens gebeuren dat een grote glazen plaat kapot valt tijdens de productie. Dit soort ongelukken gebeuren, maar kunnen worden voorkomen door verandering op de werkvloer aan te brengen. De oplossing? Een tilhulp. Lees daarom hier waarom een tilhulp voor glas op de werkvloer ideaal is voor jouw bedrijf.

Gevaren op de loer

Veel bedrijven maken gebruik van tilhulpen voor het tillen en verplaatsen van zware objecten. Bedrijven die hier geen gebruik van maken steunen op de kracht van werknemers. Dit is natuurlijk minder betrouwbaar, omdat niet elke werknemer in staat is om veilig zware objecten te tillen en al snel het risico loopt te veel of verkeerd te tillen. 

De ideale oplossing voor het tillen van glas

Werken met glazen platen vraagt om een alerte werkhouding. Hieronder vind je de belangrijkste punten waarom het aanschaffen van een tilhulp op de werkvloer ideaal is voor bedrijven die met glas werken. Tilhulpen hebben een hogere hefcapaciteit dan welke werknemer dan ook. Met het aanschaffen van een tilhulp hoef je je dus nooit zorgen te maken of het wel mogelijk is om glazen platen te verplaatsen.

Glazen platen kosten niet niks en zijn daarnaast ook ontzettend breekbaar. Met behulp van speciale tilhulpen kunnen beschadigingen aan het materiaal worden voorkomen.

Het aanschaffen van tilhulpen verbetert de veiligheid van werknemers. Glazen platen zijn aardig zwaar en kunnen fysiek behoorlijk belastend zijn voor werknemers. Het gebruik van een tilhulp voorkomt dat een werknemer gevaar loopt tijdens het werken met glazen platen. 

Het bedienen van een tilhulp is uitermate eenvoudig. Hierdoor is het mogelijk om de werkwijze elke werknemer aan te leren en is er altijd iemand beschikbaar om de machines te bedienen. 

Tilhulp is een goede investering

Het aanschaffen van een tilhulp voor glas is een ideale investering om de veiligheid van jouw werknemers te behouden en glasplaten te beschermen tegen beschadigingen tijdens het productieproces. Dankzij het brede assortiment aan tilhulpen van Roosen BPL, is er voor elk bedrijf een passende tilhulp te vinden die het maximale uit jouw productie haalt.