Waarvoor kun je allemaal een betonboor voor gebruiken?

Veel mensen denken dat je veel kan doen met een betonboor, dat is ook zeker waar het is een super apparaat. Maar het is niet gemaakt om door al het materiaal heen te boren. Dat is een fabel die mensen verspreiden ervoor en dat is ook een van de vele redenen waarom deze boor zo snel kapot gaat bij verkeerd gebruik. Daarom gaan wij je helpen in deze blog. Want in deze blog vertellen we je waarvoor je een betonboor wel voor kunt gebruiken zodat je niet meer dezelfde fout maakt.

Gaten boren in dikke muren

Het is al bekend dat een betonboor gaten in muren kan maken, dat is niet een groot weetje. Maar het kan heel goed ook door de dikste muren van een huis. Je hebt bijvoorbeeld bepaalde muren met een gipsplaat er tussen waardoor je net niet met een normale muur boor doorheen komt. Dan heb je net het zware geschut nodig en dat is de betonboor. Je pakt de goede maat voor het gat en hij gaat er soepel doorheen alsof het niets is voor de boor. Daarbij stopt de boor ook automatisch als hij niet meer verder kan of teveel steentjes voelt in de muur.

Door steen heen te boren

Het klinkt misschien als een gekke kop, maar het is wel zo. Met een betonboor, kun je op een makkelijke manier stenen muren en vloeren kapot maken en doorheen boren. Het klinkt bijna onmogelijk, maar het is wel zo. Als je bijvoorbeeld een stenen keramische vloer eruit wil hebben, dan is de betonboor je beste vriend. Met een paar goede slagen heb je de vloer kapot en kun je ze deze verwijderen en opnieuw aanleggen met nieuwe tegels.

Voor het algemeen grotere projecten

Een betonboor is sowieso bedoeld voor grotere klusprojecten. Uit onderzoek is ook gebleken dat bijna elke man die in de bouw werkt wel een eigen betonboor in huis heeft, omdat het een fijn apparaat is om bepaalde klussen mee te doen. En meestal zijn zij de sjaak met überhaupt klussen in het huis. Kortom, wees voorzichtig met je betonboor en gebruik hem alleen waarvoor hij nodig is.