Uw woning verbouwen? Kies voor de goede sloten!

Bent u momenteel bezig met het verbouwen van uw woning, of bent u dit op korte termijn van plan, let dan goed op uw keuze tussen verschillende sloten. Er zijn tegenwoordig tal van verschillende modellen sloten op de markt, die niet altijd geschikt zijn voor uw deuren of ramen. Wanneer u thuis gaat verbouwen rond de hoofddeur van uw woning, raden we u aan om te kiezen voor cilindersloten met twee of drie contactpunten in de deurpost. Des te groter het aantal contactpunten is, des te kleiner de kans op een inbraak in uw woning ook wordt! Dit is slechts één tip, die we u in dit artikel kunnen geven. Om tot deze tips te komen, spraken met een slotenmaker uit Alphen a/d Rijn, die ons meer kon vertellen over de verschillende sloten.

Sloten voor ramen in woningen

Wanneer u bij de verbouwing ook uw ramen vervangt of bijvoorbeeld nieuwe ramen plaatst, is het belangrijk om ook hier te kiezen voor kwalitatief goede sloten. Bij ramen gebruikt men over het algemeen bijzetsloten, die voorkomen als insteek- en oplegsloten. Zoals de naam van deze types sloten al enigszins aangeeft, wordt bij een insteekslot een klein staafje in een cilinder geschoven. Bij de oplegsloten werkt dit andersom, daar wordt een metalen plaatje over het andere deel van het slot gelegd. Een dergelijk slot wordt dan ook niet in het raamkozijn gemonteerd, maar op het raamkozijn geplaatst. Welk slot het meest geschikt is bij uw verbouwing, hangt van verschillende aspecten af. Denk aan de dikte van het raamkozijn, de manier waarop het raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten), enzovoorts.

Kleinere kans op inbraak met inbraakpreventieapparatuur

Naast uw keuze voor de juiste sloten, kunt u kiezen voor optionele beveiligingscomponenten. Een aantal goede voorbeelden hiervan zijn: bewegingssensoren, elektronische camera’s en zogenaamde magneetcontacten. Bij deze componenten gaat een alarm af, als er verdachte bewegingen in uw woning worden gedetecteerd. Daarbij schrikt een elektronische camera of bewegingssensor de inbreker op voorhand vaak al af. Precies datgene wat u wilt bereiken!

Meer weten over inbraakpreventieapparatuur? Vraag uw plaatselijke slotenmaker naar de mogelijkheden hierin!