Inspiratietips om je thuiskantoor in te richten

Nu we allemaal massaal thuis aan het werk zijn, moeten we het onszelf wel zo leuk mogelijk maken. Vooral wanneer je fulltime thuis aan het werk bent, is je kantoor toch de plek waar je de meeste tijd in doorbrengt. Veel mensen kiezen ervoor om aan de eettafel te werken, maar dat is niet de meest praktische plek, vooral als je huisgenoten hebt. Als je een kamer over hebt, is dit uitermate geschikt om in te richten als thuiskantoor. Hoe richt je dit een beetje mooi en gezellig in?

Mooie meubels

Het belangrijkste is natuurlijk dat je fijne en praktische meubels hebt. Een bureau is meestal niet het meest gezellige meubelstuk. Een bureau kan je ook heel makkelijk vervangen voor een mooie tafel, bijvoorbeeld een boomstamtafel. Dit werkt net zo praktisch als een bureau maar staat een stuk sfeervoller en gezelliger. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede stoel hebt, zodat je een goede houding kan creëren. Een juiste werkhouding is namelijk belangrijk om letsel te voorkomen. Kies daarom voor een kwalitatief goede bureaustoel, in plaats van je eetkamerstoel. 

Sfeer

Omdat je kantoor de plek is waar je op een dag de meeste tijd in doorbrengt, is het net zo leuk om het sfeervol te maken. Tuurlijk moet er een bepaalde rust in je werkplek te vinden zijn, maar je kan het zeker opleuken met leuke accessoires. Boeken en planten doen al veel voor de sfeer. Het oogt gezellig. Sommige planten hebben ook nog eens een luchtzuiverende werking. Dubbel nuttig zijn ze dus. 

Opbergruimte

Het is wel net zo fijn om in een opgeruimd kantoor te werken. Voldoende opbergmogelijkheden zijn daarom belangrijk. Je kan ervoor kiezen om een saaie archiefkast neer te zetten, maar erg gezellig oogt dat niet. Gelukkig zijn er nog talloze andere mogelijkheden om spullen in op te bergen. Een bezoekje brengen aan Ikea zorgt doorgaans voor genoeg inspiratie. Zo houd je je werkplek netjes, maar heb je wel alles wat je nodig hebt bij de hand.