Wat zijn de voordelen van thuiswerken?

Inmiddels werken we al meer dan een jaar thuis met ons allen. Voor de een is het een uitkomst, de ander wil graag weer naar kantoor. Helaas is de situatie dusdanig, dat we nog lang niet met z’n allen naar kantoor kunnen. Thuiswerken blijft dus nog wel even de norm. Daarvoor moeten we het onszelf wel gemakkelijk maken natuurlijk. Ondanks dat je de gezelligheid van je collega’s mist, kent thuiswerken ook zeker veel voordelen. Wat zijn deze voordelen?

Niet storen

Wanneer je thuis werkt, heb je geen last van collega’s die ongevraagd aan je bureau staan. Je kan je volledig focussen op je eigen werk zonder dat mensen je te pas en te onpas komen storen. Vaak zijn we daardoor veel productiever. Als je kinderen hebt waar je voor moet zorgen gaat dit natuurlijk niet op. Gelukkig gaan de kinderen allemaal weer naar school waardoor je toch nog enigszins je handen vrij hebt om hard aan het werk te gaan.

Je eigen spullen

Thuis heb je al je eigen spullen bij de hand. Als je op kantoor werkt, moet je alles meeslepen daar naartoe. Dan zul je net zien dat dat ene document wat je nodig hebt, nog thuis ligt in de kast die gemaakt is van wagonplanken. Thuis heb je alles dichtbij en is makkelijk voorhanden. 

Pauze

Je kan thuis pauze houden wanneer je maar wil. Tenminste, het werk moet wel afkomen natuurlijk. Maar heb je normaal op kantoor een lunchpauze van 12.30 tot 13.00? Thuis kan je er ook voor kiezen om om 12 uur al te gaan lunchen. Of juist om 14 uur pas. Ook heb je je eigen koelkast en drinken tot beschikking. Je hebt niet te maken met dat je te weinig eten hebt meegenomen naar kantoor en de halve dag honger zit te lijden. Je kan pakken wat je wil, en het zijn ook nog eens je eigen boodschappen. Vaak is dat toch lekkerder dan de koffie uit de automaat die je op kantoor kan krijgen.