Is jouw tuin geen plaatje?

Jazeker, maar dat hoeven wij jou niet te vertellen! Er is echter nog zo veel leuks mee te doen. Wil je weten wat? Lees dan snel verder!

Wie een tuin heeft en er zielsveel van houdt om die te onderhouden, kan gewoonweg niet stilzitten. Logisch ook, want er is genoeg te doen. Planten, snoeien, onkruid wieden, water geven, etc. Dat is allemaal hard nodig om jouw tuintje te houden zoals het is!

Dan is alleen wel de vraag of je dat wilt.  De boel zo houden. Want hoe fijn het nu ook is, heb je daardoor wel enig idee hoe mooi het kan worden?

We gaan even meerdere vlakken van je tuin bij langs. Hieronder bespreken we slechts enkele van de vele mogelijkheden die van jouw tuin iets werkelijk unieks maken!

Terras

Een fijne zithoek die je een schitterend uitzicht biedt op je tuin, dat wil iedereen wel. Misschien is het bij jou reeds lekker toeven maar kan je terras wel een opknapbeurt gebruiken. Net als je woonkamer wil je dit oppervlak toch zo veel mogelijk personaliseren? Dat doe je bijvoorbeeld door je tegels te vervangen en er een prachtig mozaïek voor in de plaats te leggen.

Natuurlijk vergt zoiets onderhoud. Onkruid kruipt telkens tussen de voegen door. Daar heb je geen last van wanneer je kiest voor een houten vlonder, waar ook nog eens drainage en een worteldoek onder liggen.

Bloemperken

Het mooie van een bloemperk – ook wel border genoemd – is dat je die helemaal zelf en naar smaak kunt inrichten. Houd daarbij wel rekening met de hoogte van de planten. Langere siergrassen kunnen planten overschaduwen die eigenlijk meer licht nodig hebben. Het is dus belangrijk dat je van iedere plant precies weet hoeveel verzorging die nodig heeft.

Het geheel kun je op verschillende manieren afmaken. Bijvoorbeeld met versieringen in de vorm van beeldjes, verlichting en andere decoraties. En de aarde bedek je bijvoorbeeld met grind of houtsnippers. Leg er wel een worteldoek onder zodat die kleine deeltjes niet wegzinken in de aarde.

Toerisme

Niet te letterlijk nemen, hoor. Alhoewel, met de juiste bloemen in jouw tuin maak je jezelf populair bij allerlei verschillende vlinders, bijen en hommels. Dus je tuin is wel degelijk een trekpleister voor reizigers, wanneer je het een beetje slim aanpakt! Wil je ook de vogels in jouw buurt van dienst zijn? Installeer dan voederplanken en vogelhuisjes van Esschert Design om jezelf van absolute topkwaliteit te verzekeren. En wie een beetje vaardig en doortastend is, schroomt natuurlijk niet om zelf die spijker en hamer ter hand te nemen om iets unieks te creëren.