Stappenplan: gietvloer kiezen

Een gietvloer geeft een kamer een mooie en moderne uitstraling en het biedt veel voordelen. Zo is de vloer bijvoorbeeld waterdicht en makkelijk schoon te houden. Ook zijn het redelijk stevige vloeren en gietvloeren zijn over het algemeen goedkoper dan tegelvloeren. Maar hoe kies je nu een goede gietvloer uit? In dit artikel vind je een handig stappenplan.

Stap 1: Kies het soort gietvloer

Er zijn verschillende soorten gietvloeren waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er de kunstharsvloeren die op elke stabiele ondergrond te plaatsen zijn. Ook zijn er gietvloeren met steentjes die er levendig uitzien en robuuste beton gietvloeren. Van elk van deze soorten gietvloeren zijn er weer verschillende typen. Verdiep je hier eens goed via https://www.gietvloer.net/ in en kies een soort gietvloer dat bij jou past.


Stap 2: Bepaal welke toplagen je wilt

Natuurlijk kun je alleen een gietvloer leggen zonder extra toplagen. Het leggen van alleen een gietvloer is immers al veel werk. Toch is het wel slim om eens goed te kijken welke toplagen er allemaal zijn en te bedenken of dit voor jou handig is. Een UV-bestendige toplaag is eigenlijk altijd wel aan te raden bij lichtere gietvloeren, want hiermee voorkom je dat de vloer gaat verkleuren. Ook kan het goed zijn om tevens een krasbestendige laag te plaatsen.

Stap 3: Vergelijk de prijzen

Goedkoop is vaak duurkoop en natuurlijk wil je wel een product van goede kwaliteit. Zeker als het om een vloer gaat, want die wil je niet binnen enkele jaren weer opnieuw willen leggen. Let daarom altijd eerst op de kwaliteit en kijk daarna pas naar de gietvloer prijzen. Soms kan een goedkope gietvloer kwalitatief ook heel goed zijn, maar let hier dan goed op. Koop dus niet zomaar de eerste de beste goedkope gietvloer vanwege de prijs zonder op de kwaliteit te letten.