Thuis verbouwen? Zo kom je de verbouwing zonder al te veel stress door

Een verbouwing. Bijna niemand kijkt hier echt naar uit. Toch kom je er niet altijd onderuit. Bovendien heeft een verbouwing ook veel goede kanten. Door te verbouwing vergroot je je wooncomfort en kun je wensen in vervulling brengen. Voordat je van het resultaat kunt genieten, zit je echter wel eerst in een heleboel stof, rommel en regelwerk. En iedereen die wel eens een verbouwing heeft meegemaakt zal beamen dat je geduld dan aardig op de proef wordt gesteld.

Laat het echter niet zo ver komen dat de stress je teveel wordt. Wanneer je een goed plan hebt en de juiste voorbereidingen treft, hoeft de verbouwing helemaal niet zoveel stress te geven. Ga jij binnenkort thuis verbouwen en kijk je er nu al tegenop? Met de volgende tips kom je de verbouwing zonder al te veel stress door.

Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk

Denk niet dat je tijdens de verbouwing alle teugels in eigen handen kunt houden. Soms moet je deze ook even laten vieren. Het gaat er om dat de verbouwing goed verloopt. Alle zaken die daar bij komen zijn niet van belang. Zo leveren de meeste verbouwingen wel enige vorm van ongemak op. Bijvoorbeeld omdat je tijdelijk niet kunt koken doordat de gehele keuken wordt aangepakt. Maak het jezelf dan niet te moeilijk om ook nog een gezonde maaltijd op tafel te willen zetten, maar kies simpelweg voor een makkelijke maaltijd bij Butlon. Je zal versteld staan van je eigen vindingrijkheid. De vraag ‘wat gaan we eten vanavond?,’ is veel gemakkelijker te beantwoorden als je jezelf niet te strak vast probeert te houden aan bepaalde richtlijnen. Een keer ongezond eten is echt geen probleem en dit geeft jou wel een beetje extra adem om tot rust te komen en de boel de boel te laten. Gezond koken komt vanzelf weer. Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk en geniet van jouw ‘overlevingsstrategie’.

Plan ruim in

Het is fijn als je tijdens het verbouwen nog enige vorm van overzicht houdt. Dat geeft rust en zo weet je ongeveer wat er iedere dag gedaan moet worden. Ook handig om rekening mee te houden met betrekking tot eten, werken en de zorg voor de kinderen. Plan echter ruim in, want we hoeven jou waarschijnlijk niet te vertellen dat een verbouwing maar zelden volgens een tijdschema loopt. Er valt altijd wel iets tegen, waardoor de verbouwing wat vertraging oploopt. Geniet dus wel van een planning, maar hou je hier niet te strak aan om teleurstellingen te voorkomen.

Ga even op pad

Je hoeft echt niet 24/7 tijdens de verbouwing aanwezig te zijn. Ook wanneer de klusjesmannen weg zijn is het fijn om even uit de stof te verdwijnen. Ga daarom op bezoek bij familie of vrienden. Lekker eten bestellen online en genieten van een heerlijke snelle maaltijd. Of ga er een keer op uit met je partner of met je kinderen. Al is het maar even naar de speeltuin om de hoek. Het geeft een heleboel rust om even uit de verbouwsfeer te stappen en je hoofd leeg te maken. Probeer nergens anders aan te denken dan hetgeen wat je vanavond met eten bestellen amsterdam noord op jouw bordje ziet verschijnen. Morgen weer een nieuwe dag.

Take it easy! Het komt zoals het komt en het resultaat zal vast geweldig zijn. Hou nog even vol, zodat je straks echt optimaal kunt genieten.