Tips & Tricks voor het verbouwen van je huis

Het verbouwen van je huis is niet zomaar iets. Of je nou handig bent of juist twee linkerhanden hebt, je zal altijd tegen uitdagingen aanlopen en dan kunnen de frustraties hoog oplopen. Gelukkig hoeft klussen niet zo moeilijk te zijn en is het vaak niet zo extreem als in sommige Tv-programma’s, zoals ‘Mijn man is klusser.’ Om te voorkomen dat het zo ver komt hebben wij een aantal tips & tricks voor jou!

Voorbereiding is alles

Als je het huis wilt gaan verbouwen vraag je je waarschijnlijk af wat erbij komt kijken. De verbouwing is vaak een grote klus, iets wat je maar een paar keer in je leven gaat doen of laat uitvoeren. Daarom is het handig om de verbouwing goed voor te bereiden. stel een budget op, maak een stappenplan waar je nagaat wat er allemaal gedaan moet worden en wanneer en tot slot, zorg dat je de tijd vrij maakt om dit allemaal uit te voeren. 

Zeker de tijd nemen is erg belangrijk. Klussen kost nu eenmaal veel tijd en energie en het is fijn als je dit op je eigen tempo kan doen, zonder echt te hoeven haasten wat kan lijden tot fouten. Plan het ook ruim in. Er kan veel fout gaan en dat kost vooral veel tijd. De kans is dus aanwezig dat de verbouwing uitloopt en dit is erg vervelend. Wat nog vervelender is, is als de uitgelopen tijd overlapt met je werk of andere plannen. 

Let op de kosten

Tijdens de verbouwing wil je alles zo snel én goed mogelijk doen. Deze combinatie zal helaas niet al te vaak hand in hand gaan en daarom zal je geneigd zijn om de portemonnee open te trekken en je problemen op te lossen met geld. Dit is leuk als het in je budget past, maar als dit niet het geval is zal je veel te veel uitgeven en dat zorgt later weer voor veel problemen.

De verbouwing zelf

Zoals net al is aangegeven, de verbouwing kan uitlopen en duurder uitvallen dan je lief is. Het is dan ook goed om af te vragen wat een eis en wat een wens is tijdens het verbouwen. Het is belangrijk om realistisch te blijven en goed af te vragen welke renovaties of verbouwingen waarde aan je huis toevoegen, mocht je in de problemen komen.

Bij een verbouwing is dus plannen en aanpassen erg belangrijk. Zorg dat je flexibel blijft en onverwachte problemen kan oppakken. Ook zal je keuzes moeten maken, daar ontkom je helaas niet aan.