3 Interieurtips voor staande vloerlampen

De populariteit van staande vloerlampen is nooit weggeweest. En nog altijd worden er nieuwe designs toegepast op de soorten en modellen. Hierdoor heb je tegenwoordig de keuze uit een groot aanbod lampen, geschikt voor allerlei soorten woonstijlen en inrichtingen. Het kan daardoor lastig zijn om een lamp te vinden die perfect bij jouw eigen interieur past. In dit blog geven we je daarom interieurtips voor je staande vloerlamp en vertellen we je meer over de veelzijdigheid van dit soort lampen. Lees snel verder en ontdek de veelzijdigheid en mogelijkheden van een staande vloerlamp!

1. Ouderwets? Welnee! 

Veel mensen denken bij een staande vloerlamp wellicht aan een klassieke lamp met lampenkap en een houten voet. Maar dat beeld dient nodig bijgeschaafd te worden. Tegenwoordig zijn er namelijk legio soorten vloerlampen. Erg trendy en populair zijn de speciale industriële vloerlampen. Deze lampen zijn vaak van (mat) zwart metaal en bestaan uit strakke lijnen en vormen. Ideaal in het moderne interieur. Kies voor een warme, oranje of gele lamp zodat je warmte in je kamer creëert. Ook studiolampen of schijnwerpers (vaak op driepoot) horen bij deze stijl. Erg hip én eigentijds, maar wel met een stoer randje.  

2. Functionele opvaller

Een staande vloerlamp is doorgaans een vrij grote lamp. Houd er dus zeker rekening mee dat deze lamp opvalt in je woonkamer. Daarom is het belangrijk dat je zorgt dat je lamp past bij de rest van je interieur. Een mooie staande vloerlamp is dan ook eerder een verrijking van je interieur. En bovendien sla je zo twee vliegen in één klap. Je hebt én (sfeer)verlichting en een mooie lamp die past in je interieur. Liever een lamp die minder opvalt? Kies dan voor een lamp die dezelfde kleuren heeft in de kap en voet als je muur (bijvoorbeeld wit) en die een minder opvallend design heeft. 

3. Combineer stijlen

Kiezen voor één bepaalde woonstijl of inrichting is nog altijd mogelijk. Maar wat we ook steeds vaker zien, is dat mensen meerdere stijlen combineren in het interieur. Dit kan heel breed zijn. Combinaties van moderne meubelstukken met klassieke bijzettafeltjes of jaren 30 stijl deuren en houten vloeren met moderne, industriële meubels. Een lamp is dan een goed meubelstuk om mee te combineren. Kies bijvoorbeeld een staande lamp met een ietwat klassiekere lampenkap en combineer deze met een strakke, moderne inrichting. Retro en eigentijdse designs smelten zo samen tot een mooi geheel. 

Tot slot: licht doet veel

Naast het kiezen van het model lamp, is ook de verlichting zelf een belangrijk punt om rekening mee te houden. Hoeveel verlichting wil je? Kun je de lamp eventueel dimmen of niet? Veel staande lampen hebben daarom een handige voetschakelaar waarmee je het licht feller of juist gedimd kunt afstellen. Ga voor warmte of helderheid. Vaak is het even uitproberen hoe fel de verlichting in je interieur moet staan. Maar je zult merken dat de juiste verlichting veel sfeer en warmte in je kamer brengt!