Bankje maken van U-elementen

Een U-element is heel erg geschikt om een bankje voor in je tuin van te maken. Je komt er door dat te doen achter dat beton een heel erg prettig materiaal is dat niet alleen heel erg duurzaam is, maar ook nog eens bijzonder lekker zit.

Voordelen bankje van U-element

Het grootste voordeel van het gebruik van U-elementen om een ​​tuinbank te maken, is dat je deze het hele jaar buiten kunt plaatsen. Beton is weerbestendig en kan vorst, hitte en neerslag verdragen. U-elementen zijn er in verschillende kleuren, waaronder grijs en antraciet.

Wil je het een andere look geven? Verf het vervolgens met een speciale betonverf. Het beton is sterk en bestand tegen schokken. Met behulp van het betonnen U-element kun je een duurzame bank ontwerpen die de komende jaren verder gebruikt zal worden.

Je kunt ze aan de oppervlakte repareren, maar dat hoeft natuurlijk niet. Op deze manier kun je de bank in de loop van de tijd verplaatsen zodat je ook vanuit verschillende hoeken de tuin kunt bewonderen.

Manieren van het maken van een bankje

Om een ​​bank te maken, kun je het U-element ondersteboven draaien met de rechte kant naar boven. U-elementen zijn eenvoudig met elkaar te verbinden, zodat de bank naar wens kan worden gedimensioneerd. Zorg ervoor dat je ze op een vlakke en stevige ondergrond plaatst.

Om de zitting comfortabel te maken kun je losse kussens of bankkussens op het element plaatsen. Wil je toch steun van achteren? Zet ze dan voor de muur. Als de U-vormige poten van de twee U-elementen naar voren worden geplaatst, ontstaat er een kolom voor de bank.

Aan de bovenzijde monteer je stevige borden die met elkaar verbonden zijn en het gewicht van meerdere personen kunnen dragen. Bevestig eventueel de houten plank op het U-elementen plaats er een afstandhouder op. Hierdoor kun je ook ervoor zorgen dat je op het U-element een rugleuning krijgt. Hiermee kun je het stuk beton heel erg comfortabel maken en er ook voor zorgen dat je tuin er mee verrijkt wordt. Het kan namelijk vele sfeer brengen in je tuin.