Huis laten taxeren?

Wanneer jij je huis wil laten verkopen, dan kan er een hoop bij komen kijken. Als je erachter wil komen hoeveel je huis momenteel waard is, dan kun je een taxateur inschakelen. Vaak bieden makelaarskantoren het ook wel als dienst aan, maar het is beter om een externe taxateur in te schakelen. Een goedkope taxateur in je regio vinden hoeft niet heel lastig te zijn.Taxatie huis nodig? Vind een taxateur door je gegevens in te vullen op TaxatieTarieven.com. De taxateur zal vervolgens contact opnemen om de details te bespreken. 

Hoe gaat een taxateur te werk?

Een taxateur zal de waarde van je huis bepalen op basis van een aantal punten. De taxateur zal kijken naar het woonoppervlak, de staat van de woning, het bouwjaar, het energielabel en er wordt gekeken naar de ligging van de woning. Nadat de taxateur het taxatierapport heeft opgesteld zal het rapport langs de NWWI gaan. Dit instituut zal vaststellen of de taxateur aan de vastgestelde richtlijnen voldoet. Wanneer alles in orde is zal het rapport een bepaalde code krijgen waardoor het rapport niet meer aangepast kan/mag worden. Als je een woning wil kopen dan heb je ook een taxatierapport nodig om een hypotheekaanvraag te doen. 

Prijzen

Een gevalideerde taxatie kan flink prijzig worden als je dit via een taxateur laat doen die een hoge prijs vraagt. Omdat je waarschijnlijk niet teveel kwijt wil zijn is het verstandig om een voordelige taxateur te vinden. Het kan soms tot wel 500 euro schelen, dus het is noodzaak om dit goed uit te zoeken. Als je niet teveel wil betalen voor een taxatie rapport dan raden we aan om via TaxatieTarieven.com een taxateur te vinden. Het is een eenvoudige manier om in contact te komen met een taxateur die voor jou een gevalideerd taxatierapport kan opmaken zodat je erachter komt wat de verkoopprijs van je woning moet worden. Vind direct een voordelige taxateur in je regio door je gegevens op de website in te vullen.