Kunstgras of echt gras

Gras speelt een grote rol bij landschapsarchitectuur. Qua grootte en impact is je grasmat het eerste dat mensen zullen opmerken, lang voordat ze andere tuindecors opmerken. Het nemen van een beslissing hangt van veel dingen af, dingen die voor jou het belangrijkst zijn.

Dus hoe neem je een beslissing?
Alles begint met onderzoek. Hoe meer je leert over de specifieke kenmerken van je keuzes, hoe eerder je een keuze kunt maken. In dit artikel helpen we je beslissen door de sterke en zwakke punten van zowel levend natuurgras als kunstgras te laten zien.

Irrigatie
Echt gras heeft regelmatig water nodig. Afhankelijk van de locatie kan het zelfs nodig zijn om ’s ochtends en’ s avonds water te geven. Kunstgras daarentegen vereist af en toe water. De enige keer dat je kunstgras water hoeft te geven, is wanneer je het wilt schoonmaken. De sprieten een paar seconden afspuiten is voldoende om het vuil te verwijderen.

Veiligheid
Met kunstgras hoef je nooit schadelijke chemicaliën te gebruiken. Dit maakt het volkomen veilig voor jou en voor elk kind om op te spelen. Dit is ook de reden waarom steeds meer openbare speelplaatsen kunstgras beginnen te gebruiken. Een echt gazon is ook een veilige optie, zolang het niet is blootgesteld aan gezondheidsrisico’s of gifstoffen.

Kwesties van onderhoud
Meteen in de confrontatie tussen gras en gras, is onderhoud een gebied waar kunstgras echt schittert. Eenmaal geïnstalleerd, vereist deze optie geen voortdurende zorg zoals maaien, onkruid wieden, water geven, zaaien of sproeien – een bijzonder opmerkelijke factor voor gazonbezitters die verschillende vaardigheden hebben of gewoon tijd nodig hebben. Evenzo biedt kunstgras een oplossing voor buitenruimtes waar natuurlijk gras problematisch kan zijn, zoals balkons, daken of bijzonder schaduwrijke ruimtes. Hoewel kunstgras waarschijnlijk minder onderhoud vergt in vergelijking met authentiek gras, betekent dat niet dat het volledig onderhoudsvrij is. Kunstgras moet nog worden ontdaan van strooisel en kan onderhevig zijn aan mos- en algengroei, wat een zware schoonmaakbeurt kan zijn. En het moet nog steeds regelmatig worden geharkt, geblazen of afgespoten om bladeren, stof, geur van huisdieren, vlekken en dergelijke te verwijderen.

Dus, kies je voor kunstgras of niet?
Als je er genoeg van hebt dat je gazon eruitziet als een modderbad / droog en fragmentarisch, zal kunstgras waarschijnlijk enorm aantrekkelijk klinken. Ze passen bij tuinen die het hele jaar door veel slijtage krijgen. Het is mogelijk om je gazon te verbeteren. Laat een specialist komen om te kijken wat het probleem is. Een drassige tuin kan bijvoorbeeld worden aangepakt door de drainage te verbeteren als je de juiste bovengrond neerzet, aldus gazonspecialisten. Kies je toch voor kunstgras, dan is de installatie de sleutel tot een lange levensduur. Als het niet goed wordt gelegd, kan het er vrij snel armoedig uitzien. Het is onwaarschijnlijk dat kunstgrasspecialisten een garantie op hun product bieden als ze het niet zelf hebben gelegd, dus het kan de moeite waard zijn om de installatiekosten te betalen als je er niet zeker van bent om het zelf te doen.


Welk type gazon moet u kiezen?
We hebben de voordelen van natuurlijk gras en kunstgras gedeeld. De initiële kosten van kunstgras zijn gelijk aan het bedrag dat wordt betaald voor de installatie en het onderhoud van een natuurlijk grasveld in drie tot vijf jaar. Ondanks de hoge initiële kosten van het installeren van nepgras, bespaar je op de lange termijn je geld en je lokale watervoorziening.