5 Tips voor je keuken

Weet je niet wat voor keuken handig is voor jouw huis? Weet je niet waar je sommige spullen kwijt kan? Vaak let je iets maar ergens neer en word het een rommeltje. Het is misschien tijd voor een nieuwe keuken of je hele keuken op nieuw inrichting. Misschien kunnen deze tips jou helpen.

Tip 1: Ken je keukenruimte 

Je hebt verschillende soorten keukens, daarom is het belangrijk om vooraf eens goed ernaar te kijken. Waar zit wat? Waar wil ik de keuken? Waar zitten dan mijn ramen en deuren? Waar zitten de aansluitingen en kunnen ze verlengd worden? Er komt best veel kijken bij een keuken. Gelukkig hoef je niet overal een antwoord op te hebben, het is al goed als je er bewust over nadenkt. 

Tip 2: Creatief zijn 

Een keuken goed ingericht kan soms erg moeilijk zijn, het is dan ook belangrijk om creatief te zijn. Vaak is het bij een kleine keuken of rechte keuken erg lastig. Denk er bijvoorbeeld over na om gebruik te maken van de wand met bijv. rekjes, stangen of haakjes op te hangen. Op deze manier raak je behoorlijk wat spullen kwijt. Wat je ook bij een kleine keuken kan doen is een spoelbak kopen waar je een snijplank op kunt leggen. Op deze manier heb je meer ruimte om te kunnen werken. 

Tip 3: Organisatie 

Als je veel spullen op een slordige manier in een kleine ruimte stopt, dan lijkt de ruimte kleiner dan dat het eigenlijk is. Het is daarom goed om alles zo netjes mogelijk op te bergen. Stop bijvoorbeeld alles in dezelfde soort potten. Maak gebruik van een verticale la, dat is voor potjes erg handig. 

Tip 4: Wat komt waar

Het beslissen wat je waar wilt hebben in een nieuwe keuken is erg moeilijk. Waar wil je de spoelbak hebben? Waar komt de koelkast? Hoe gebruik je de huidige keuken? Bedenk voor jezelf wat je wel of niet handig vindt van je huidige keuken. Vind je het handig om meer ruimte te hebben? Denk dan eens na of je de spoelbak op een andere plek wilt hebben. Bedenk ook waar je de koelkast wilt hebben. Bij een nieuwe keuken komt veel kijken, daarom is het belangrijk dat je weet wat je wilt en handig vindt. 

Tip 5: Verlichting 

In een keuken is verlichting erg belangrijk groot of klein maakt niet uit. In de eethoek wil je het wat donkerder dan in de keuken, maar helder licht boven je werkblad is erg essentieel. Denk er is over na om dimbare verlichting te nemen. Het kan de oplossing zijn voor het makkelijk werken en de gezellige sfeer.