Verbouw een kamer tot game room

people sitting on office rolling chairs

Er is nauwelijks een gamer geweest die niet fantaseerde over een speciale game room. Zo’n zeer aanpasbare ruimte met een verbazingwekkende desktop, kwijlende omgevingsverlichting, vloeistofgekoelde graphics en collectabels in beperkte oplage. Zo’n kamer is is een ware schat voor iedereen die het zich kan veroorloven. Bovendien is het voldoende om je een kamer voor te stellen die gevuld is met de nieuwste spelapparatuur om elke serieuze gamer aan het lachen te maken.

In werkelijkheid hebben maar weinig gamers ooit de ultieme game room kunnen bouwen, aangezien premium-items niet goedkoop zijn, en dat geldt ook voor de futuristische meubels, op maat gemaakte randapparatuur en de artistieke mix van het thema van de kamer. Als gamen echter uw belangrijkste bezigheid in uw vrije tijd is, kunnen deze tips voor een speelkamer u misschien inspireren om er zelf een te maken.

Schilder de muren opnieuw

Ik denk dat niemand zich een ultieme game room kan voorstellen met de muren die knapperig wit blijven. Het opnieuw schilderen van de muren in de geselecteerde kamer wordt jouw eerste stap in de ultieme game room-zoektocht. Hoewel persoonlijke voorkeuren kunnen variëren, is een relatief tijdbestendige suggestie om diepe tinten donkerblauwe muurverf en paars gekleurde plafondprimer met matte afwerking te gebruiken. Zo’n kleurenschema leent zich goed voor een kamer met een ruimtethema, maar ook voor de oceanische omgeving. 

Als je muurverf bestelt, zoek dan naar halfglanzende 2-in-1 primer en verfemmers. Afhankelijk van de vorm en grootte van je kamer, heb je misschien meer dan één emmer verf nodig. Wanneer u de omgevingsverlichting opneemt, worden eventuele onvolkomenheden duidelijker weergegeven in het donkere kleurenthema.

Kies een thema

Wat ultieme speelkamers onderscheidt van goede speelkamers, is het hebben van een thema. Behalve dat het je game-ervaring leuker maakt, zorgt het hebben van een game-kamer met een thema voor een enorm gesprek met bezoekers. Als je niet weet waar je moet beginnen, of als je moeilijke keuzes hebt, moet je misschien een paar van de inspirerende themakamers met gaming-thema online opzoeken. Daar kun je inspiratie opdoen, variërend van een Yavin 4 Rebel Base tot een zeer gestileerde Batcave. Houd er rekening mee dat veel van deze thema’s misschien wel evenveel kosten als uw hele budget voor een speelkamer, maar ze zijn geweldig om uw ideeën mee te delen. 

Zorg voor het juiste licht

Als de verf eenmaal droog is en je een thema hebt gekozen, heb je vervolgens een paar ultraviolette LED-buislampen nodig om je gaminglounge dramatischer te maken. Als je het blauw-paarse thema hebt gekozen, werkt de volgende aanbeveling er perfect bij. Het doel van LED-UV-achterlichten is om u een comfortabel gevoel te geven, terwijl u uw muren en decoraties accentueert. 

Monitor, tv of een beamer?

Hoewel een opstelling met drie monitoren ideaal zou zijn voor een ultieme game-ervaring, met een vierde bovenaan voor absoluut opscheppen, heb je in werkelijkheid minstens 2 schermen nodig voor een geweldige game-ervaring. Voor degenen die de voorkeur geven aan een tv-scherm boven conventionele monitoren, kun je een 55-inch OLED-scherm krijgen. Speel je vaker online spellen zonder snelle graphics zoals Keno dan is een LCD ook voldoende. Heb je echter ook een tv-scherm nodig in je gaming lounge, ga dan voor een kleinere, met een scherm van 27 tot 35 inch. Aangezien het een projector gebaseerde weergave betreft, is deze alleen bedoeld voor gamen en films, aangezien u deze waarschijnlijk niet voor uw werk zult kunnen gebruiken. Als u van plan bent een projector te gebruiken, vergeet dan niet om één muur in een neutrale kleur te behouden.