Speelhoek inrichten: handige tips en ideeën

Wil jij graag de speelhoek van jouw kinderen inrichten op een leuke manier? Dan helpt dit artikel je gegarandeerd verder. Er zijn zoveel verschillende manieren hoe jij de kinderkamer of speelkamer kan aankleden. De juiste versiering en het juiste speelgoed zorgt ervoor dat het echt een speelparadijs wordt. Ze zullen er een onvergetelijke tijd in beleven en zullen altijd terugkijken naar de speelhoek met mooie herinneringen. Denk er bijvoorbeeld aan om de speelhoek te versieren door middel van een leuke LEGO trein of een grote knuffel. Hieronder meer tips voor het inrichten van de speelhoek.

Een ruimte voor boeken

Zorg dat je in jouw speelhoek een ruimte hebt waar jij boeken kunt opbergen. Naast dat het opbergen van boeken zorgt dat de speelhoek opgeruimd blijft, is het ook een goede manieren om ze kennis te laten maken met lezen. Wanneer de boekenkast gevuld zit met favoriete boeken, zal jouw kind meer geneigd zijn om naar de boeken te grijpen. De boeken kun je vervolgens samen met jouw kinderen organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een speciale schap voor schoolboeken, een andere schap voor verhalen voor het slapengaan en een laatste schap voor boeken met kleurplaten.

Een vrije speelruimte

Een goede speelhoek moet uiteraard voorzien zijn van een leuke ruimte waar jouw kind zorgeloos in kan spelen. Het doel van een speelhoek is dat ze er lekker kunnen ravotten, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de rotzooi die ze maken. Dit zorgt ervoor dat jouw woonkamer er mooi uit blijft zien, terwijl jouw kinderen genieten van hun creatieve geest. Zorg dat de speelhoek aansluit aan de interesses. Houdt jouw kind van paarden of koken? Dan is het een slim idee om een aantal paard-gerelateerde accessoires op te hangen of om de speelhoek te voorzien van een klein keukentje.

Een lekkere rustplek

Na al dat spelen is het ook belangrijk dat er gerust wordt. Een speelhoek is de perfecte plek waar jouw kind zich kan terugtrekken wanneer hij/zij toe is aan wat eigen ruimte. De speelhoek functioneert in zo’n geval als een uitstekende persoonlijke ruimte. Zorg bijvoorbeeld dat de speelhoek een fijne zitplek heeft. Deze kan gemaakt worden door simpelweg een aantal kussens op de grond te leggen. Voor meer inspiratie voor leuk kinderspeelgoed voor in de speelhoek, neem je een bezoek aan Uniblocks.nl.