Waarom kiezen voor aluminium lamellen

Aluminium lamellen zijn uitstekend geschikt voor in een modern interieur, of in een kantoor of bedrijfsruimte. Ze dragen bij aan een luxe en moderne sfeer in de ruimte en zijn bovendien enorm veelzijdig. De lamellen kunnen gecoat worden in een groot aantal kleuren en zijn daarmee geschikt voor vrijwel ieder interieur. De aluminium lamellen kunnen geleverd worden in verschillende breedtes, waardoor u precies de stijl kunt creëren waar u naar op zoek bent. Ze sluiten bijvoorbeeld perfect aan bij een industriële look. In deze blog lees je meer informatie over de afwerking van dit type raambekleding, de functionaliteit en de verschillende ramen die geschikt zijn.

Afwerking van aluminium lamellen

Om de lamellen (wat in feite verticale jaloezieën zijn) wat meer te bekleden, om deze zo bijvoorbeeld beter in uw interieur tot hun recht te laten komen, kan gekozen worden om uw lamellen te voorzien van een ladderband. Deze ladderband is een stoffen band die zowel links als rechts over de lamellen geplaatst wordt waardoor het een luxere uitstraling krijgt. U kunt deze ladderbanden in verschillende kleuren verkrijgen, zo kunt u deze perfect afstemmen op de stijl van uw interieur.

De functionaliteit

Aluminium lamellen zijn in meerdere opzichten functioneel, niet alleen wordt de lichtinval beperkt, ook hebben aluminium lamellen zeer goede warmtewerende eigenschappen. Door deze warmtewerende eigenschappen zijn ze zeer geschikt voor ruimtes waar veel glas is zoals kantoren. Het is ook een relatief goedkope oplossing. Bovendien is het handig in gebruik. De zonwering kan eenvoudig worden geopend en gesloten. Men kan dus zelf bepalen hoeveel lichtinval en/of inkijk gewenst is.

Voor welke ramen is het geschikt?

De aluminium lamellen kunnen geplaatst worden bij ieder raam. Zelfs draai- en kiepramen zijn te voorzien van lamellen. Hiervoor is het wel van belang dat u een klemsteun en zijgeleiding plaatst bij uw lamellen. Deze onderdelen zorgen ervoor dat de lamel op zijn plek blijft bij het openen van het raam en voorkomt dat de lamellen gaan klapperen door de wind. Direct een prijsopgave voor uw project? Bekijk via zonweringaanbiedingen.nl de beste installateurs van lamellen en andere zonwering in Gelderland, Utrecht, Noord-Holland en andere regio’s. Beantwoord de vragen en u ontvangt snel een prijsopgave van een lokale vakman uit de buurt.