Wat is het verschil tussen Lariks en Douglas hout?

Er zijn grote verschillen tussen lariks- en douglas hout die goed zijn om te weten. Zeker als je aan de slag wil en een verstandige keuze wilt maken. Zo is douglas hout geschikt voor tuinprojecten, waar lariks hout hier in mindere mate voor gebruikt kan worden. Maar het zeker met een behandeling ook een bewuste keuze kan zijn. De verschillen tussen lariks en douglas hout lees je in dit artikel.

Wil je douglas hout kopen en ben je op zoek naar hoge kwaliteit douglas hout? Dan kun je het heel eenvoudig online verkrijgen, waarbij je kiest voor een duurzaam en natuurlijk product van de beste kwaliteit die er te vinden is.

Kiezen voor lariks hout

Wanneer je op zoek bent naar een houtsoort dat zich uitstekend leent voor buitengebruik kom je hoogstwaarschijnlijk ook bij larikshout uit. Dit komt omdat lariks een bijzondere dichtheid en ook hardheid heeft. Waardoor het hout wanneer het in aanraking komt met vocht minder snel zal gaan werken, kromtrekken of buiten. Het is dus geschikt voor tuinprojecten. 

Het is daarnaast ook een bijzonder mooie houtsoort, echter wel met veel knoesten, die het hout toch minder betrouwbaar kunnen maken. Wanneer je voor lariks hout kiest komt deze in veel gevallen uit Europa en kan het op een relatief duurzame manier worden verscheept. De boom waar dit hout van komt is eveneens een snel groeiende boom waardoor het hout een grote beschikbaarheid heeft.

Kiezen voor douglas hout

Bij douglas hout is de kleur en hardheid van dit product in het bijzonder kenmerkend. De gele kleur van het hout geeft leven in een tuin en de hardheid zorgt ervoor dat deze met of zonder behandeling lang mee kan. De duurzaamheid van douglas hout is het meest te vergelijken met dat van lariks hout welke ook een grotere dichtheid heeft waardoor het minder zal werken en uit Europa komt. 

Het hout is geschikt voor buitengebruik, je kunt denken aan schuttingen tot tuinhuisjes of voor het aftimmeren van een buitenzijde als stenen muren. Het kan, zeker met de juiste behandeling, prima tegen vocht en heeft een lange levensduur.

Dit zijn de verschillen

De verschillen tussen lariks hout en douglas hout zijn relatief klein, het zijn nagenoeg vergelijkbare houtsoorten. Voor beide houtsoorten geldt dat het belangrijk is om niet direct te schroeven maar eerst voor te boren om te voorkomen dat het hout zal splijten, wat hardere houtsoorten dan ook in het bijzonder kenmerkt. Direct online hout bestellen? Bij Houthandel Van Gelder in de webshop vind je allerlei soorten hout. Van Laris tot Douglas. Voor elke klus in en rondom huis vind je het juiste hout.