Tips voor besparing op je verhuizing

Als je gaat verhuizen komen daar kosten bij kijken en meestal meer dan dat je van te voren bedacht had. Hieronder heeft verhuisbedrijf TPC Logistics uit Utrecht handige tips opgesteld die kunnen helpen te besparen op je kosten tijdens je verhuizing.

Verhuis niet in het weekend

Als je kiest voor een verhuisbedrijf die je gaat helpen bij je verhuizing, dan kun het beste een doordeweekse dag kiezen voor je verhuizing. Dat is vaak goedkoper dan op zaterdag.
Uiteraard kun je ook zelf je spullen verhuizen, samen met vrienden en familie. Hou er dan rekening mee dat je een bus moet huren voor het overbrengen van je grote meubels zoals bijvoorbeeld je bankstel, kasten, tafels en stoelen.
Hier geldt vaak het tegenovergestelde en is verhuizen in het weekend in verhouding goedkoper omdat je gebruik kunt maken van een weekend huurprijs van een bestelbus. Je kunt op deze manier je verhuizing over twee dagen verspreiden en dat levert over het algemeen minder druk en stress op.

Werk vooruit

Het is niet echt handig om op de dag van je verhuizing al je spulletjes op je gemak te gaan doorkijken en in te pakken. In de weken voor de verhuisdatum kun je beginnen met het inpakken en uitzoeken van spullen die je niet meer nodig hebt de komende tijd. Denk hierbij aan zomerkleding in de winter bijvoorbeeld. Of kruip de zolder,de kelder, schuur of garage in en gooi weg wat je niet meer gebruikt en pak de rest alvast netjes in.

Verhuisdozen verzamelen

Het makkelijkste is om je verhuisdozen te kopen bij een verhuisbedrijf of bij de bouwmarkt. Zeer praktische en stevige dozen, maar dit kan best een flink bedrag worden qua aanschaf.
Veel slimmer is om bij je supermarkt te vragen of ze lege dozen voor je hebben waar de voorraad in binnengekomen is. Hier kun je al weken voor je geplande verhuisdatum mee beginnen en ieder keer een paar dozen meenemen.

Verhuiskosten vergoed krijgen

In sommige gevallen heb je recht op een vergoeding bij verhuizen. Noodgedwongen verhuizen voor je werk of op laste van je huurder je woning moeten verlaten kan je een vergoeding van enkele duizenden euro’s opleveren. Zoek dit soort zaken van te voren goed uit om geen compensatie mis te lopen.