Met deze tips verloopt jouw verhuizing vlekkeloos

Een gemiddelde Nederlander verhuist ongeveer een keer iedere tien jaar. Dat is best wel vaak. Het is natuurlijk erg leuk om in een nieuwe omgeving terecht te komen, maar het kan ook een heel gedoe met zich meebrengen. Je moet namelijk best wel wat dingen plannen en regelen wanneer je gaat verhuizen. Dit zijn de essentiële tips wanneer je gaat verhuizen.

#1: Zorg ervoor dat je een goede planning hebt
Omdat je zoveel moet regelen, is het handig om een goede planning te hebben. Maak deze zo gedetailleerd mogelijk en zo uitgebreid als maar kan. Zo krijg je voor jezelf niet alleen meer overzicht, het zorgt er ook nog eens voor dat bepaalde werkzaamheden elkaar niet kunnen gaan overlappen. Het is bijvoorbeeld erg vervelend als de schilders op de stoep gaan net op de dag dat het nieuwe meubilair geleverd wordt.

#2: Creëer een checklist
Door alle dingen die je moet doen voor een verhuizing kan je gemakkelijk het overzicht verliezen. Maak dus een checklist met alles dat nog moet gebeuren. Dat kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan afspraken maken met de bank, adreswijzigingen doorgeven of vrienden en familie te vragen of zij willen helpen bij de verhuizing. Zorg ervoor dat je de checklist af en toe even bijwerkt. Probeer ook dingen die noodzaak hebben voorrang te geven. Het duurt bijvoorbeeld vaak een paar weken voordat je een internetabonnement voor jouw nieuwe stek afgesloten hebt.

#3: Ga niet meteen inpakken
Het kan zo zijn dat je enorm enthousiast bent en meteen wil beginnen met inpakken. Dit is erg af te raden. Jouw huis wordt dan enorm rommelig en je raakt het overzicht kwijt. Ook kan het zo zijn dat je toch nog iets nodig hebt dat je al hebt ingepakt waardoor je in de dozen moet gaan graaien.
Wacht dus zo lang mogelijk met inpakken en pak alleen in wat je sowieso niet meer nodig gaat hebben tot aan de verhuizing; denk bijvoorbeeld aan kerstversiering.
Mocht je een verhuisbedrijf ingeschakeld hebben dan wordt er een schatting gemaakt van het aantal dozen dat je nodig gaat hebben. Vergeet niet om de verhuizers om speciaal materiaal te vragen voor breekbare voorwerpen. Dat is erg handig.

#4: Verhuis het belangrijke zelf
Tijdens een verhuizing kan er nogal eens wat kwijtraken. Ook is het handig al het belangrijke en kostbare bij de hand te hebben. Verhuis dit dus zelf in de auto. Denk aan de administratie, laptops, elektronica, opladers enzovoort. Niet alleen raak je dit zo niet kwijt, je weet ook zeker dat er niets mee kan gebeuren.

#5: Huur een opslagruimte
Terwijl je aan het verhuizen bent kunnen dingen elkaar nog weleens overlappen. Je moet je inboedel bijvoorbeeld een tijd wegzetten. Ook kan het zijn dat je met dubbel meubilair komt te zitten. In dat geval is het enorm handig om een opslagruimte te huren. Hier kan je dan jouw inboedel of meubilair kwijt voor een bepaalde tijd. Het fijne van opslagruimtes is dat deze vaak naar wens qua grootte en duur te huren zijn.