De vele voordelen van een gietvloer

Een gietvloer is een relatief recente toevoeging aan de soorten vloerbekleding die je kunt kiezen. Het is naadloos als vloerbedekking, maar veel hygiënischer. Het is duurzaam zoals hout, maar erg onderhoudsarm. Het is waterdicht zoals zeil, maar gaat veel langer mee. Uiteraard zijn er ook nadelen aan de gietvloer verbonden. Deze is duurder dan gemiddeld, het leggen neemt een aantal dagen in beslag en de reparaties zijn lastig. Hier lees je over de voordelen van de gietvloer en zal je zien dat deze de nadelen ver achter zich laten.

1. Een gietvloer is naadloos

Een groot voordeel van de gietvloer is het naadloze karakter. Het wordt vloeibaar aangebracht op de ondervloer en er ontstaat dus een dichte laag die de gehele vloer bedekt. Omdat de vloer naadloos is, profiteer je van een aantal belangrijke voordelen.

  • De vloer is hygiënisch, omdat vuil niet in de naden kan blijven hangen.
  • De vloer heeft een modern en strak uiterlijk.
  • De vloer is hypoallergeen en ideaal als je huisdieren hebt.

2. Alles is mogelijk

Een tweede voordeel van gietvloeren is dat ze in allerlei uitvoeringen kunnen worden geleverd. Allereerst zijn alle RAL-kleuren een mogelijkheid en kun je deze ook met elkaar combineren om een patroon of tekening te creëren. Er zijn ook andere uitvoeringen mogelijk, zoals een betonlook vloer, een vloer met een marmerachtig effect er in, een vloer met stippels, glitter of korrels en een vloer in een natuurlijke kleur, zoals zand, kalksteen of terracotta. De afwerking kan uiteindelijk mat of glans worden gedaan, waardoor je ook weer een ander effect kunt realiseren. Het is zelfs een optie om een afbeelding, een logo of een spreuk in je vloer te laten verwerken. Er is dus echt maar weinig wat niet mogelijk is als je een gietvloer kiest.

3. Onderhoudsarm

Je hoeft je gietvloer nauwelijks te onderhouden. Je moet hem regelmatig even vegen en eens in de zoveel tijd dweilen. Je hoeft je vloer niet in de was te zetten, niet te schuren, niet te polijsten en niet machinaal te reinigen. Als je er voor zorgt dat je vloer simpelweg schoon blijft, dan kan deze tientallen jaren dienst doen. Als er dan toch tekenen van slijtage zijn opgetreden, dan kun je een nieuwe toplaag laten aanbrengen om de levensduur te verlengen.

4. Duurzaam

Gietvloeren van G-vloeren gaan tientallen jaren mee en dat kan betekenen dat jij na de aanleg de vloer in je woning nooit meer hoeft te vervangen. En gietvloer scheurt niet, barst niet en zal ook niet snel krassen of deuken. Het is wel zo dat deze dan professioneel en vakkundig gelegd moet worden, omdat er anders na een tijdje wel problemen op kunnen duiken. Kies dus altijd een vakkundige- en erkende specialist uit om je vloer te leggen. Dit duurt inderdaad een aantal dagen en gietvloeren zijn duurder dan gemiddeld, maar daar staat een erg lange levensduur tegenover. Op de lange termijn spreken de voordelen voor zich en heb jij vast veel plezier van jouw schitterende nieuwe vloer.