De overwaarde van je woning gebruiken om te investeren

De overwaarde van je huis cashen? Dat is mogelijk! In deze tijden van stijgende huizenprijzen kan het zomaar zijn dat jij een flinke overwaarde hebt opgebouwd van je eigen woning. Zeker als jij je woning al wat jaren in bezit hebt is de kans groot op overwaarde.

 

Je kunt de overwaarde gebruiken om te investeren, een bedrijf te starten, of eventueel andere schulden mee af te lossen. Wij van Zelfwoonhuisverkopen ontvangen veel reactie van mensen die besluiten hun huis verkopen om zo de overwaarde op te nemen. Overigens is het ook mogelijk je hypotheek op te hogen en zo je overwaarde uit je woning te halen. Dit is een wat technisch verhaal maar je hypotheekadviseur weet hier alles over. Het is dan wel belangrijk dat je een vast inkomen hebt om je hypotheek op te kunnen hogen. In veel gevallen is dat zo, maar niet in alle gevallen. Wat doe je bijvoorbeeld als je ziek bent geworden en niet voldoende inkomen uit werk meer hebt? Of wat doe je als je met je bedrijf in schulden bent gekomen en de bank jouw hypotheek niet wilt ophogen?

Een oplossing op maat

Er zijn gelukkig dan ook andere mogelijkheden. Bij Zelfwoonhuisverkopen kunnen wij je informeren over je eigen persoonlijke situatie en de mogelijkheden daarin. Wij zijn creatief in het bedenken van oplossingen mede door onze opgebouwde expertise de afgelopen jaren. Zo hebben wij onlangs een stel geholpen in de provincie Flevoland. Zij hadden een behoorlijke overwaarde opgebouwd maar daarnaast ook helaas een schuld opgebouwd. Hierdoor kon de hypotheek niet verhoogd worden. In samenspraak met hen zijn we tot een oplossing gekomen. De oplossing was het huis verkopen en terughuren. Zodoende hebben ze de overwaarde kunnen cashen, en hiermee hun schuld afgelost. De kosten voor de lening en hypotheek waren 2000 euro per maand. Door de woning te verkopen en terug te huren komen zijn nu op een huurbedrag van 1000 euro per maand. De verkoop van hun woning heeft er dus voor gezorgd dat zij fors lagere maandlasten hebben.

Aan de slag!

Iedere situatie vraagt om maatwerk bij het opnemen van je overwaarde of het verkopen van je huis. Neem gerust contact op met Zelfwoonhuisverkopen. Wij zijn onafhankelijk en onpartijdig. Door ons netwerk en expertise kunnen we je helpen bij de verkoop mocht dat wenselijk zijn. Wij rekenen geen kosten hiervoor.