Grondverzet

Blankendaal heeft zich door de vele grote maar ook kleine projecten bewezen als vakkundige speler in het grondverzet. Wij doen projecten voor gemeentes, provincie, waterschappen, aannemers en particulieren. We doen projecten als hoofdaannemer maar ook als onderaannemer. Door het veelzijdige machinepark kan Blankendaal een totaalpakket aanbieden. Wij hebben graafmachines van 32 ton tot 1 ton. Hierdoor zijn we breed inzetbaar. Ook beschikken we over diverse shovels en kiepers voor grondtransport.

Wij doen een breed scala aan projecten van het inrichten van complete woonwijken tot het aanleggen van een achtertuin. Werkzaamheden waar wij vertrouwd mee zijn: Rioleringswerkzaamheden, aanleggen van bestrating inclusief fundering, graven van sloten, inrichten van terreinen, ontgraven van bouwputten, aanleggen drainage, aanleg van nutsvoorzieningen en het oplossen van wateroverlast en aanleg van recreatievelden.


Beschoeiingen Noord-Holland

Beschoeiingen, damwanden of keerwanden worden gemaakt van verschillende materialen zoals hardhout beschoeiingsplanken, kunststof, metaal en beton. Een beschoeiing wordt toegepast ter bescherming van tuinen langs het water en als versterking van de oevers van sloten, vijvers en watergangen.

Met een beschoeiing of damwand aan de slootkant van uw tuin krijgt u extra vierkante meters tuin. In Nederland worden houten damwanden veel toegepast om te voorkomen dat de tuin langzaamaan verdwijnt in de naastgelegen sloot of vijver. In combinatie met een vlonder krijgt uw tuin dankzij de houten keerwand een extra zithoek of een handige plek om de boot af te meren.

Een beschoeiing van hardhout beschoeiingsplanken is de meest gebruikte beschoeiing. Een beschoeiing van losse planken hout in combinatie met hardhouten palen verticaal in de grond oogt natuurlijk en heeft een warme uitstraling. Wij werken meestal met azobé hardhouten damwanden, in overleg is het ook mogelijk om te kiezen voor damwand planken van Europees hardhout.

Het plaatsen van een hardhouten beschoeiing is gespecialiseerd maatwerk. Blankendaal heeft al vele jaren ervaring met het aanleggen van schoeiingen langs de oevers van sloten en kanalen. We hebben materieel in alle formaten waardoor we op grote maar ook kleine projectlocaties ons werk goed kunnen doen. Een beschoeiing of damwand kan op vele manieren worden gerealiseerd. Na een locatiebezoek kunnen wij een advies geven over hoe de beschoeiing het best opgebouwd kan worden. Er zijn veel mogelijkheden: Beschoeiingen bestaande uit houten damwanden of hardhouten palen met schotten of planken, met of zonder gording, hoe de beschoeiing verankerd wordt, lengte van de beschoeiing, verhoogde tuinborders, en of u een dekplank of aangesloten vlonder erbij wilt. Wij kunnen het naar uw wens maken.

 

Grondwerken

In het geval van grondwerken gaan de activiteiten wat verder dan grondverzet. In feite praten we bij grondwerk over alle werkzaamheden die nodig zijn om de juiste ondergrond voor een bepaald project te leggen. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om grind of zand aan te voeren, omdat de aanwezige kleigrond minder geschikt is voor het project.