Welke soorten openslaande garagedeuren zijn er?

Openslaande garagedeuren zijn enorm populair. En dat is niet zonder reden. Openslaande garagedeuren bieden namelijk een aantal belangrijke voordelen:

  • Doordat de twee deuren los van elkaar open en gesloten kunnen worden, kun je de garage snel betreden.
  • De deuren zijn bijzonder goed geïsoleerd waardoor je een stuk minder last hebt van tocht en kou dat via de garagedeur binnen kan komen.
  • Qua vormgeving kun je met openslaande garagedeuren veel kanten op. Daardoor is er altijd wel een passende deur te vinden die aansluit op jouw wensen.
  • Doordat de openslaande deuren tijdens het openen naar buiten toe bewegen verlies je geen ruimte in de garage waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de ruimte.
  • Openslaande garagedeuren, met name die van de betere merken, hebben over het algemeen sterke sloten waardoor het niet eenvoudig is om de deur open te breken.

De bovenstaande voordelen zijn van toepassing op zowel houten openslaande deuren als aluminium openslaande deuren. 

Houten openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren van hout zijn van massief hout gemaakt, goed geïsoleerd en voorzien van een stabilisatiekoker, zodat kromtrekken wordt voorkomen. Check dus altijd even of de openslaande garagedeur die je op het oog hebt deze kenmerken heeft. De betere deuren, zoals Hörmann openslaande garagedeuren, hebben dit.

Waar je rekening mee moet houden als je voor een openslaande deur van hout kiest, is dat het hout eens in de paar jaar opnieuw geverfd moet worden, zodat het hout tegen de weersomstandigheden beschermd blijft.

Openslaande garagedeuren van aluminium

Het verschil tussen een openslaande garagedeur van aluminium en een deur van hout is dat aluminium in principe onderhoudsvrij is. Je moet de deur natuurlijk wel zo nu en dan met een sopje afnemen zodat het materiaal schoon blijft, maar heel veel meer dan dat is het onderhoud niet. Openslaande garagedeuren van aluminium geven je woning een strakke uitstraling en zijn daardoor zeer geschikt voor moderne woningen.

Wat kost een openslaande garagedeur?

Een openslaande garagedeur van aluminium van goede kwaliteit kost circa € 2.650,-. Let op dat dit een vanaf prijs is. Afhankelijk van de vormgeving en de opties die je kiest, zoals bijvoorbeeld een deurstopper of ramen die in het bureaublad verwerkt moeten worden, loopt de prijs op.

Openslaande garagedeuren van hardhout zijn verkrijgbaar vanaf circa € 4.400,-. Je ziet dus dat het prijsverschil tussen de twee soorten deuren behoorlijk groot is.

Meer weten? Bezoek een garagedeur specialist

Wil je meer weten over openslaande garagedeuren? Bezoek dan een garagedeur specialist. Je kunt natuurlijk ook online garagedeuren bekijken, maar de ervaring leert dat het beter is om de deuren in het echt te zien en uit te proberen. Uitproberen is vaak mogelijk in de showrooms.