De vloer is het fundament van elk huis

Of je nou gaat verhuizen of je huis opnieuw wil inrichten, dat begint allemaal met een goede vloer. Zelf kies ik altijd voor laminaat vanwege zijn vele voordelen; het is snel en eenvoudig te leggen, het ziet er net zo echt uit als parket, het is goedkoper en erg makkelijk te onderhouden. Met onderhouden bedoel ik; je hoeft niks te lakken, geen splinters, je kunt gewoon stofzuigen en dweilen en de vloer is als nieuw! Ik laat zelf altijd mijn vloeren leggen door De Laminaat Expert omdat ik zelf niet te veel wil klooien met snijden en leggen. Ik ben daar te perfectionistisch voor en doe er dan de hele dag over, waar zij het in een paar uur hebben gefixt. Vooral die plintjes vind ik lastig. Gelukkig wordt dat allemaal geregeld!

Liever een vloer laten leggen door iemand anders

Nieuwbouw huizen en van die tijdelijke woningen hebben vaak een cementen ondergrond, hier moet je dan zelf een vloer in leggen. Vroeger vroeg ik mijn vader om dit voor mij te doen, maar tegenwoordig heeft hij te veel last van zijn rug om nog goed te kunnen bukken en zelf weet ik de fijne kneepjes er niet van. Ik ben wel verkocht aan laminaat; je kunt zelf uitkiezen hoe het eruit komt te zien, het wordt snel gelegd, en het is mooi. Pas als de vloer is gelegd, kan je verder. Tripjes naar ikea, kasten in elkaar zetten, je bed verhuizen, het internet aansluiten, het is allemaal zo’n gedoe. Maar als je stevige vloer professioneel is gelegd, scheelt dat al een hoop.

Nieuwe inrichting

Zelf geniet ik erg van het opnieuw inrichten van mijn huis. Het voelt alsof ik weer een kind ben en mijn kamer verander, zodat het voelt alsof ik zelf ook ben veranderd. Alsof ik ouder ben. Van mijn stapelbed bij het raam naar een hoogslaper in de hoek, met een bureautje eronder. Daarna kwam een tweepersoonsbed, met een bijpassend nachtkastje. De troep werd minder, het speelgoed werd opgeborgen, en er kwamen meer ‘volwassen’ spullen. Plantjes. Een groter bureau, met een échte bureaustoel, en niet een krukje. Een make-up tafel met een spiegel. Een tv aan de muur. Nóg later ging ik op mijzelf wonen, met exact dezelfde spullen en meubels. Alleen een andere vloer. Ik mocht zelf kiezen welke vloer het werd en ik koos voor een prachtig laminaat. Al begint de wens voor een keramisch parket leggen wel te groeien