Gebruikte aanhangwagen kopen, waar moet je op letten?

Veel mensen kopen een nieuwe aanhangwagen, maar natuurlijk niet iedereen. Een gebruikte aanhangwagen kopen is natuurlijk ook een prima optie voor als je voordeliger uit wilt zijn. Bij het kopen van een tweedehands aanhangwagen is het echter wel belangrijk om een aantal belangrijk punten na te lopen voordat je hem koopt.

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je een miskoop doet. Daarom geven wij hieronder 7 aankooptips voor een gebruikte aanhangwagen. Echter is het wel verstandig om er rekening mee te houden dat bij een occasion de kans groter is dat je op de korte termijn onderdelen moet vervangen.

Tips voor het kopen van een tweedehands aanhangwagen

Tip 1: Controleer de remmen

Het is belangrijk dat de wielen van de aanhanger in vrijloop zeer licht tegen de remschoenen aanlopen. Is dit niet het geval? Dan moeten de remschoenen opnieuw afgesteld worden. Bij het onderhoud worden de remtrommels van de aanhangwagen vaak vergeten. Het is dus aangeraden om de nota van de laatste onderhoudsbeurt na te vragen. Zo weet je of deze al vervangen zijn of op korte termijn aan vervanging toe zijn.

Tip 2: Bandencheck

Bij het kopen van een gebruikte aanhangwagen is het raadzaam om de banden goed te controleren op slijtage van het profiel, droogte scheuren en de productiedatum (DOT codering). Geeft de DOT codering aan dat de banden ouder dan 6 jaar zijn? Dan is het verstandig om de kosten van vervanging af te dingen op de aankoopprijs.

Tip 3: Controleer op roestvorming

Roestvorming op het chassis van de aanhangwagen zegt veel over het gebruik en onderhoud door de vorige eigenaar. Het is dan ook van belang om te checken of er roestvorming aanwezig is. Zo ja, is dit nog oppervlakkig of al ingevreten?

Tip 4: Vloerplaat

Een ander aandachtspunt bij een tweedehands aanhanger kopen is het controleren van de vloerplaat. Als de aanhanger langdurig buiten heeft gestaan dan kan de betonplex vloerplaat gaan rotten.

Tip 5: Oplooprem controleren

Tot slot is het belangrijk om de werking van de oplooprem te controleren. Kan je de oplooprem met de hand indrukken en veert deze op een normale manier terug? Dan werkt het systeem naar behoren. Zo niet, dan is er wat beschadigd.

Tweedehands aanhangwagens in Groningen

Ben je op zoek naar een tweedehands aanhangwagen in de omgeving van Groningen? Fripaan Aanhangers & Carrosseriebouw is gevestigd in Marum heeft een ruim aanbod occasions. Al deze gebruikte aanhangwagens worden voordat ze aangeboden worden nauwkeurig nagelopen en waar nodig onderhouden. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet.