Het gebruik van raamdorpels

Raamdorpels zijn onmisbaar voor panden en woningen. Niet alleen om een fraaie overgang van het metselwerk tot een raam te realiseren maar ook om beiden afdoende te beschermen. Zit er namelijk geen raamdorpel tussen dan bestaat er een grote kans dat vocht in, met name het metselwerk trekt. Dit heeft als gevolg dat er lelijke vochtplekken ontstaan en stenen plus voegwerk zodanig aangetast worden dat het zal afbrokkelen. U begrijpt natuurlijk dat dit de stevigheid van een gemetselde constructie niet ten goede komt. Betonnen raamdorpels zijn hiervoor dus de oplossing. Omdat het materiaal beton bestand is tegen alle weersinvloeden beschermd u voegwerk, stenen en uw ramen met raamdorpels. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en in vele verschillende afmetingen en kleuren verkrijgbaar.

Voordelen van betonnen raamdorpels

Betonnen raamdorpels zijn voorzien van een zogenaamd waterhol. Dit is een gleufje, of geultje, aan de onderzijde van de betonnen plank. Het zorgt ervoor dat hemelwater dat op een raamdorpel valt via de onderzijde op de gevel loopt. Het water wordt dus als het ware weggeleid van het metselwerk waardoor er geen vocht in kan trekken. Doordat ze schuin aflopen en een klein gedeelte uitsteken krijgt vocht helemaal geen kans meer. Behalve dat raamdorpels een beschermende functie hebben voor kozijnen en een gevel ziet het hele pand er ook veel fraaier afgewerkt uit. Betonnen raamdorpels geven nét dat stukje meer aan het aanzicht van een bedrijfspand of woning. Ze zijn onderhoudsarm; af en toe schoonmaken met een vochtige doek is voldoende om de vorstvrije raamdorpels schoon en mooi te houden.

Raamdorpels kopen

Ieder bouw gerelateerd bedrijf verkoopt raamdorpels. Wilt u verzekerd zijn van kwalitatief zeer goede betonnen elementen die zeer betaalbaar zijn dan is JS Beton een echte aanrader. Ze zijn gespecialiseerd in diverse betonproducten waaronder raamdorpels. Alle denkbare afmetingen kunt u bij JS Beton bestellen. Daarnaast zijn er nog vele andere opties mogelijk, zoals een raamdorpel met een verstek van 45 graden of vals verstek. U kunt eenvoudig online een vrijblijvende offerte aanvragen waar u binnen afzienbare tijd een passend antwoord op krijgt. Meer weten over de leverbare raamdorpels van JS Beton? Neem telefonisch of via de mail contact met hen op.