Hoe je de beste inbraak- en brandwerende kluis kunt vinden om jouw woning of kantoor te beveiligen

Een populaire methode om dieven en inbrekers uit de buurt van waardevolle spullen en documenten te houden, is het gebruik van een inbraak- en brandwerende kluis. Deze kluizen kunnen zowel voor zakelijk als voor persoonlijk gebruik worden ingezet en de meest effectieve van deze kluizen is de brandveilige kluis: een kluis die niet alleen jouw essentiële dingen en documenten beschermt tegen inbrekers, maar ook tegen brandgevaar! Voor degenen, die niet zeker weten wat brandwerende kluizen zijn: deze kluizen zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen hele hoge temperaturen zoals keramische vezels en asbest en ze zijn bestand tegen temperaturen tot wel 900°C.

Deze brandveilige kluizen zijn ook één van de beste inbraakwerende kluizen die er zijn en worden vaak geleverd met de beveiliging van op sleutels gebaseerde sloten, cijfercombinatiesloten en de meer geavanceerde kluizen hebben vaak toegangssystemen met beveiliging van vingerafdrukken. Er zijn ook kluizen, die met een combinatie van de bovengenoemde toegangssystemen worden geleverd, om een betere beveiliging van de kluizen te kunnen bieden.

Voordat je gaat rondkijken om de ideale brandveilige kluis voor jouw huis of voor op kantoor te vinden, moet je er eerst voor zorgen dat je weet wat je nodig hebt. Heb je een kluis nodig voor op de muur, een kluis voor op de grond of gewoon een draagbare kluis? Een kantoorkluis is meestal een muur- of vloerkluis, terwijl huizen normaal gesproken draagbare of muurkluizen hebben om hun bezittingen te beschermen. Vervolgens moet je bepalen hoe groot de kluis, die je nodig hebt, moet zijn en of je met betrekking tot de grootte van jouw kluis de juiste ruimte daarvoor hebt. Het bepalen hiervan is gebaseerd op hoeveel documenten, contant geld en data (voor gebruik op kantoor) of sieraden, persoonlijke spullen en contant geld (voor thuisgebruik) jij in jouw kluis moet bewaren.

Als je dit allemaal hebt vastgesteld, zou je globaal kunnen inschatten hoe groot de kluis zou moeten zijn en nagaan of je binnen het kantoor of je huis voldoende plaats hebt voor die kluis. Tot slot moet je nog beslissen over het beveiligingsniveau van jouw kluis. Wil je bijvoorbeeld een cijfercombinatieslot of een biometrische kluis voor een betere bescherming.

Beveilig al jouw belangrijke spullen zowel thuis als op kantoor tegen de dreiging van inbrekers door te investeren in een goede brandveilige kluis, die ook kan dienen als bescherming tegen brand.

Bezoek de website van de slotenmakers uit Someren voor meer informatie over kluis.