Ilex crenata Caroline Upright met smal, opgaande groei

De Ilex crenata Caroline Upright is een winterharde plant die uitstekend geschikt is voor het vormen van haagjes. Maar ook solitair aangeplant in de volle grond of pot staat het prachtig. De plant kan namelijk in iedere vorm worden gesnoeid. Het heeft donkergroene blaadjes die licht bollend zijn. Het groeit gemiddeld zo’n 20 tot 30 centimeter per jaar en is geschikt voor zowel een hoge als een lage haag. In totaal kan deze Ilex crenata tot een hoogte van 2 meter uitgroeien. Of u het nu een plekje geeft in de volle zon of op een schaduwrijke plek: de Caroline Upright heeft er geen moeite mee. Het aanplanten kan het hele jaar door, behalve tijdens een vorstperiode. 

De bloei van de Ilex crenata Caroline Upright

De Ilex crenata Caroline Upright van Ilexcrenata.nl kent ook een bloeiperiode. In de maanden mei/juni verschijnen er kleine witte bloemetjes aan de planten. Bij de vrouwelijke Ilex soorten vormen er zich ook zwarte besjes. Maar omdat de Caroline Upright een mannelijk soort is gebeurt dat niet. Twee maal per jaar snoeien wordt aanbevolen om de vorm goed te houden en het vormen van mooie vertakkingen te bevorderen. In de periode tussen mei en september kunt u de Ilex crenata Caroline Upright snoeien. Doe dit wel op een bewolkte, niet al te warme dag. De kans op verbranding van de jonge blaadjes blijft daarmee tot een minimum beperkt. 

Caroline Upright haag aanplanten

De Caroline Upright houdt van een zurige grond. Om dit te bereiken kunt u tijdens het aanplanten het beste wat rododendrongrond met de uitgegraven vermengen. Om een haag mooi strak te krijgen spant u eerst een hulplijn. Graaf hierlangs een geul die diep genoeg is om de kluit in te zetten. Verwijder omliggend onkruid en voeg wat rododendrongrond toe. Na het aanplanten drukt u de aarde goed aan en geeft u de Ilex crenata Caroline Upright direct water. Doe dit regelmatig tijdens het eerste jaar van het aanplanten en bij droge periodes. De meest geschikte tijd hiervoor is vroeg in de ochtend. Behalve snoeien en het waterpeil bijhouden hebt u verder geen onderhoud aan deze prachtige haagplant.