Kruipruimte-isolatie: een goede manier van besparing

Een betere isolatie van je huis brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo verlies je minder warmte in de zomer en houd je het lekker koel in de winter. Hierdoor hoef je minder te stoken of te verkoelen, wat aardig scheelt voor het milieu en in je portemonnee. Daarnaast kan isolatie van de juiste plekken in huis ervoor zorgen dat je minder last hebt van vocht in je huis. Dit laatste is iets waar kruipruimte-isolatie enorm in kan bijdragen.

Voordelen van kruipruimte-isolatie

Als je aan isolatie denkt, dan denk je meestal in eerste instantie aan dubbele beglazing, spouwmuurisolatie en dakisolatie. Maar je kunt ook je kruipruimte isoleren. Dat is iets waar je misschien nog niet aan gedacht had. Kruipruimtes worden tegenwoordig niet meer zoveel gebruikt als vroeger, en het kan dus ook goed zijn dat je allang vergeten was dat je zo’n ruimte onder je huis hebt. Misschien zie je het niet zitten om in een dergelijke ruimte te investeren. Toch is je kruipruimte isoleren een heel goed idee. Het zorgt er namelijk voor dat er minder vocht in je huis kan doordringen. De kruipruimte is hier extra vatbaar voor, omdat het zich meestal onder de grond bevindt. Aarde neemt veel vocht op en houdt het lang vast. Daarnaast kun je ook met kruipruimte-isolatie verlies van warmte besparen. De omgeving is namelijk naast vochtig ook vaak koud, iets dat met isolatie minder invloed heeft op je huis en minder warmte uit deze ruimte onder je huis zal ontnemen. Doordat je hiermee aardig wat gas kunt besparen, heb je je investering er in de meeste gevallen al binnen een aantal jaren uit. Uiteindelijk help je hiermee niet alleen je eigen bankrekening, maar ook de natuur een handje.

Materiaalgebruik bij kruipruimte-isolatie

Welk materiaal het beste gebruikt kan worden voor de isolatie van je kruipruimte, is mede afhankelijk van het materiaal waaruit de kruipruimte bestaat, de vochtigheid in de ruimte, de grootte van de ruimte, en je eigen wensen wat betreft kosten en materialen. Als je niet erg handig bent, is het een heel goed idee om dit uit te besteden. Zo weet je zeker dat alles professioneel is aangebracht, zodat je er ook daadwerkelijk profijt van hebt en je er voor jaren geen omkijken meer naar hebt. Het vergt een kleine investering, maar je krijgt er een heleboel voor terug.