Het verstandig bouwen van een garage

Wanneer u van plan bent om uw garage te (ver)bouwen zijn er aantal zaken van groot belang. U moet letten op te materialen, op de inrichting en de eventuele functies van de garage. Wij zullen uw op de hoogte brengen van de tips en trucs omtrent het bouwen van een garage. Wij hopen u hiermee voldoende te informeren, zodat u een kwalitatief goede garage kunt neerzetten.

Plannen

U kunt natuurlijk niet zomaar even een garage aan uw huis plaatsen. Per gemeente zal er een vergunningen moeten worden aangevraagd. Begin hier tijdig mee, want het aanvragen van een vergunning kan tot wel 14 weken duren. In de tussentijd is het verboden om te beginnen met de bouw en zodoende kan ook uw planning in de soep lopen.

Heeft u eenmaal een vergunning binnen? Dan kunt u een verdere planning maken voor het gehele traject. Wij raden u aan om de planning realistisch en meetbaar te houden. Hierdoor houd u grip op de zaak en kunt u zonder de veel bijkomende stress uw traject voortzetten. Het stellen van doelen aan de hand van mijlpalen kunt u ook verder helpen. Op deze manier houd u inzicht in het verzette werk en houd u steeds een nieuw gesteld doel voor ogen.

Bouwtekeningen

Wanneer u aan de slag gaat met de bouw van een geheel nieuwe garage moet u natuurlijk allereerst weten wat er gebouwd moet worden. Daarom raden wij u aan om een goede bouwtekening te maken, of te laten maken. Voor veel mensen is het lastig om een goede bouwtekening neer te zetten dus dit kunt u in sommige gevallen beter uitbesteden.

De bouwtekening is het belangrijkste van de gehele klus. Wanneer de bouwtekening niet klopt en u toch aan de slag gaat kunnen er veel dingen mis gaan. Hierdoor zult u weer voor een hoog kostenplaatje komen te staan en dat is voor u, als particulier, natuurlijk geen leuke bijkomstigheid.

Bijkomende kosten

Er zijn allereerst natuurlijk de kosten van de materialen en een eventuele vergunning. Deze vergunning zal per gemeente anders zijn. Sommige gemeenten zullen gemakkelijk en tegen een lage prijs een vergunning uitgeven. Houd hiermee echter bij de aanvraag zeker rekening mee, want het kunnen onverwachte en in sommige gevallen hoge kosten met zich meebrengen.