Het aanleggen van een tuin

Wanneer u van plan bent om aan de slag te gaan met uw tuin zijn er verschillende aandachtspunten. Er moet gekeken worden naar het type tuin wat u voor ogen heeft, de kosten die hierbij komen kijken en opties voor eventuele artikelen in uw tuin. Wij zullen u zo goed mogelijk op de hoogte brengen van de verschillende informatie en tips rondom de aanleg van een tuin, zodat u snel aan de slag kunt en u uiteindelijk tot alle rust kunt komen in uw tuin!

Kosten en stijl van uw tuin

Wanneer u een stijl tuin gaat uitkiezen hangt dit natuurlijk geheel af van uw eigen stijl, maar ook van de mogelijkheden die uw tuin biedt. Zo is in een kleine tuin niet alles mogelijk en moet u rekening houden met de zoninval. Het is natuurlijk lekker om in de zomer te kunnen genieten van uw tuin. Wij raden u aan om allereerst de nodige inspiratie op te doen omtrent de aanleg van een tuin. Dit kunt u doen op beurzen, in vakbladen of gewoon bij vrienden of kennissen. Het laten ontwerpen van een tuin zal u zo´n €250 tot €500,- kosten. Wanneer u dus geen inspiratie heeft of handig bent met het zelf ontwerpen, raden wij u het uitbesteden zeker aan zodat de tuin ten alle tijden

Wanneer u een geschikt ontwerp voor uw tuin heeft zullen de kosten hierna aan bod komen. Heeft u gekozen voor een vijver in uw tuin? Dan moet u zeker rekening houden met zo’n €1500 tot €2500 euro aan kosten van aanschaf en het plaatsen van de vijver. Een tuinhuis of een schuur zal ook verschillen in prijs. Dit kost over het algemeen zo’n €1000,- tot €5000,- en is afhankelijk van de grootte en de inrichting ervan. Het is ook altijd gezellig om een tuinkas te plaatsen. Dit kost om een nabij de €250,- en gemakkelijk om te plaatsen.

Stappenplan van de aanleg

Wanneer u uw tuin dan toch echt gaat verbouwen zal dit in de meeste gevallen in de volgende volgorde gaan; het inmeten en het grondwerk zal als eerst worden gedaan. Zo zal de hoogte van de tuin worden bepaald en alvast de komende bakken etc. worden afgebakend. Hierna is het tijd voor de tuinbestrating en het inleggen van bijvoorbeeld plantenbakken. De laatste klus is het aanbrengen van beplanting.