Het verlagen van een plafond

Er zijn veel redenen te bedenken om een plafond te verlagen. Heeft u bijvoorbeeld een plafond dat aan vervanging toe is? Dan is een verlaagd plafond zeker een goede optie. Hierbij laat u het huidige plafond intact en laat u een lager plafond plaatsen. Dit kan al vanaf een verlaging van 3,5 centimeter, waardoor u nauwelijks inlevert op de hoogte van uw plafond.

Warmtebeleving
Naast het voorkomen van een dure renovatie, is warmtebeleving ook een belangrijke keuze om te kiezen voor een verlaagd plafond. Warme lucht heeft namelijk de eigenschap dat deze opstijgt. Door het plafond te verlagen, wordt de warme lucht naar beneden gedrukt en is het eerder warm in de ruimte.

Gezelligheid
Ook kan het zijn dat een hoog plafond een te ruimtelijk effect creëert. Een lager plafond maakt de ruimte wat kleiner en gezelliger. Hierdoor kan een knus en intiem effect gemaakt worden.

Hoe wordt een plafond verlaagd?
Een verlaagd plafond wordt vaak gemaakt in combinatie met een spanplafond. Hierbij wordt eerst een constructie geplaatst onder het huidige plafond. Op deze constructie wordt vervolgens een doek gespannen, dat zorgt voor een volledige afdekking. Het is mogelijk dit plafond aan te brengen onder allerlei verschillende materialen.

Verlichting
Bij een verlaagd plafond kunt u kiezen voor sfeervolle verlichten door middel van dimbare spotjes in het plafond. Kiest u voor deze verlichting? Laat de verlichting aanleggen door een elektricien, u wilt immers niet dat de warmte van de lampen zorgt voor brandgevaar in uw nieuwe plafond!