3 tips om de werkomgeving op kantoor te verbeteren

Een gezonde en productieve werksfeer op kantoor is natuurlijk erg belangrijk. Je wilt natuurlijk voor je medewerkers een fijne werkomgeving creëren. Vitale en gemotiveerde medewerkers presteren beter, verzuimen minder en zijn meer betrokken. Hieronder geven wij 3 tips om een fijne werkomgeving op kantoor te creëren.

Tip 1. Zorg voor ergonomische kantoormeubelen

Op de werkvloer komen lichamelijke klachten vaak voor. Vaak worden dit soort klachten veroorzaakt door een slechte werkhouding. Deze ongezonde komt vaak door verkeerde kantoorinrichting. Dit kan je voorkomen door te kiezen voor ergonomische kantoormeubelen. Met ergonomisch wordt bedoeld dat de meubels helemaal naar het lichaam van de gebruiker afgesteld kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een verstelbare bureaustoel, een verstelbaar bureau, ergonomisch toetsenbord en noem zo maar op. Vooral een ergonomische bureaustoel en een verstelbaar bureau zijn enorm belangrijk voor een goede werkplek. Tegenwoordig zijn zit sta bureaus (bijvoorbeeld deze van OfficeCity) steeds populairder. Aan deze in hoogte verstelbare bureaus kan je zowel zittend als staand werken. Juist deze afwisseling is erg gezond en voorkomt lichamelijke klachten van je werknemers.

Tip 2. De juiste verlichting

Natuurlijk is zonlicht het beste licht wat je kunt hebben op kantoor. Genoeg ramen is dan ook erg belangrijk voor een fijne werkomgeving. Naast de ramen is het vaak nodig om te zorgen voor de juiste verlichting. Werken in het licht van staande lampen is niet fijn, daarom kiezen de meeste kantoren voor plafondverlichting naast het natuurlijk invallend licht. LED verlichting is het meest populair op dit moment. Dit komt omdat dit type verlichting erg energiezuinig is.

Tip 3. Groener kantoor

Kantoorplanten zijn tegenwoordig enorm populair en dat is niet voor niets. Er zijn namelijk veel redenen om te kiezen voor planten op kantoor. Een aantal van deze redenen zijn: mooie uitstraling, extra zuurstof in de kamer, verbetert de productiviteit en ze helpen om stress te verminderen. Ook erg populair om dit moment is een groene wand op kantoor. Dit is een verticale tuin tegen de muur die vooral bestaat uit mossen en planten.