Gietvloer in oude woning

Woont u in een oude woning en bent u benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot een nieuwe gietvloer? Ook in een oude jaren ’30 woning kan een gietvloer aangelegd worden. Het is echter wel belangrijk om een specialist langs te laten kopen die de woning onder de loep kan nemen. In sommige gevallen zal het namelijk mogelijk zijn om de nieuwe gietvloer over de bestaande vloer te leggen. Dat is natuurlijk het mooiste, het scheelt namelijk behoorlijk wat tijd en geld. Het laten zitten van de huidige vloer kan echter alleen als deze vlak is en er geen naden in zitten. Daarnaast moet de huidige vloer nog in een goede staat zijn. Is dit niet het geval dan kan zijn dat de huidige vloer eerst verwijderd dient te worden.

Waardestijging van uw woning

De nieuwe gietvloer zal zorgen voor een waardestijging van uw oude woning. Een kenmerk van gietvloeren is dat deze een lange levensduur hebben. Mocht iemand de woning in de toekomst kopen dan kan deze ook nog jarenlang genieten van een prachtige vloer. Sommige mensen zeggen zelfs dat een gegoten vloer wel een leven lang mee kan gaan maar dan moet je er natuurlijk wel goed voor zorgen. Met vloercoating zal dit waarschijnlijk niet het geval zijn maar met die vloeren kunt u heel lang vooruit. We raden u daarom aan om de vloer regelmatig, bijvoorbeeld een keer per week, te stofzuigen en daarna te dweilen. Meer is er eigenlijk niet nodig.

Offertes aanvragen

Wij raden u aan om verschillende offertes op te vragen. Zo kunt u nagaan wat het ongeveer gaat kosten om een gietvloer in uw oude woning te laten leggen. Ook komt u erachter welk bedrijf de mooiste aanbieding heeft. Zo hoeft u niet bang te zijn dat u onnodig veel zult betalen.