Tips voor een makkelijk te onderhouden huis

Na een week fulltime werken wil je vaak niet het hele weekend bezig zijn met het huishouden. Richt daarom je huis zo in dat je minder tijd kwijt bent aan het huis onderhouden en meer tijd hebt voor de leuke dingen. Wij geven je een aantal tips om te zorgen dat je genoeg tijd hebt voor een dagje weg of een avondje uit en je geen zorgen hoeft te maken over het plannen van het huishouden. Hieronder lees onze tips voor het onderhouden van je huis.

Minder

Het lijkt misschien of je niet veel spullen in huis hebt, maar dit is vaak toch meer dan gedacht. Wat je van die ene kast in de gang weg doen of die grote kast in de woonkamer de deur uit doen. De kans is groot dat hier veel spullen in liggen die nauwelijks gebruikt worden. Werp eens een kritische blik op je items om te kijken of er toch dingen zijn die weg kunnen. Minder spullen in huis betekent ook minder opruimen en schoonmaken.

Materiaal keuze

Misschien niet het eerste wat in je opkomt, maar het juiste materiaal kiezen kan al veel onderhoud schelen. Zo is laminaat veel makkelijker schoon te houden dan vloerbedekking. Dat gemorste drinken is binnen no time schoon. En kijk eens naar de tuin. Geen gezeur met sproeien en grasmaaien als je voor kunstgras kiest. Een huis met makkelijk schoon te houden materialen betekent toch de tijd overhebben voor dat terrasje tijdens die mooie zomerdag.

Investeer

Bespaar niet op huishoudelijke artikelen die helpen bij het schoonhouden van je huis. Ook met kwaliteitsartikelen kan je zorgen voor tijdswinst. Met een goede stofzuiger gaat alles een stukje sneller. Naast de tijdswinst gaat een goede stofzuiger ook nog eens langer mee. Dit bespaart geld op de long run, kortom een win-win situatie.