Kruipruimte uitdiepen, hoe werkt het?

Heb jij een moeilijk of niet begaanbare kruipruimte? Kelders en kruipruimtes zijn altijd lastige plekken om werkzaamheden uit te voeren. Maar wist je dat het mogelijk is om de kruipruimte uit te (laten) diepen? Een kruipruimte uitdiepen kan het meest efficiënt en snel door een zuigwagen in te schakelen.

Kruipruimte uitgraven om beter te isoleren

Om het wooncomfort te verhogen en de energiekosten te verlagen wordt er bij (oudere) woningen vaak gekozen om de vloer te isoleren. Vloerisolatie wordt aangebracht vanuit de kruipruimte, maar in veel gevallen is de kruipruimte niet diep genoeg of is er helemaal geen kruipruimte.

Hoe werkt een zuigwagen?

Een zandwagen in huren is een efficiënte en snelle manier om het zand onder je woning weg te zuigen. Hierna is er genoeg ruimte om vloerisolatie aan te brengen. Een zuigwagen werkt alsvolgt:

  1. De wagen wordt geparkeerd en stevig opgesteld
  2. Slangen worden uitgelegd naar de kruipruimte
  3. De slangen beginnen met het zuigen van zand (overigens is het vullen van de locatie ook mogelijk)
  4. Bij aanwezigheid van riolering, leidingen of kabels worden deze vrij gezogen
  5. Weggezogen grondstoffen worden afgevoerd
  6. De locatie en de omgeving wordt opgeruimd achtergelaten

Kruipruimte uitgraven tot kelder

Wil je de kruipruimte onder je woning uitgraven tot een kelder? Ook dat is mogelijk door een zuigwagen in te schakelen. Zuigwagens maken het mogelijk om op moeilijk bereikbare plekken zand of andere grondstoffen te verwijderen.

Kosten voor de kruipruimte uitdiepen

Als je extra ruimte onder je woning of bedrijfspand wilt creëren is het dus mogelijk om de kruipruimte uit te diepen. In de meeste gevallen is het mogelijk om gemiddeld zoveel zand weg te zuigen dat de gemiddelde hoogte 40 tot 80 centimeter wordt behaald. De kosten van je kruipruimte uitdiepen zijn erg afhankelijk van de hoeveelheid zand dat er uit de kruipruimte gehaald moet worden. Je kruipruimte uitdiepen kan al vanaf €1600 bij De Kruipruimte Specialist.