Besparen met dakisolatie

In de loop der eeuwen zijn huizen telkens op een andere manier gebouwd. Huizen werden met steeds beter materiaal gemaakt en er werd met steeds meer aspecten rekening gehouden. Sinds ongeveer het jaar 1980 worden huizen gebouwd met veel isolerend materiaal. Huizen die echter daarvoor gebouwd zijn hebben vaak nog geen isolatie. Dat kost op jaarbasis veel geld omdat de energierekening daardoor veel hoger is. Met een goede dakisolatie kan je al snel honderden euro’s op jaarbasis besparen. Een investering die de moeite waard is!

 

De isolatie

Veel huizen hebben al wel enige vorm van isolatie in het dak. Toch laat deze isolatie vaak te wensen over en door ander materiaal of aanvullend materiaal te gebruiken, kan het eindresultaat nog beter worden. Niet alleen is het huis na de isolatie beter voor het milieu, ook verliest de woning minder warmte. Dat bespaart weer gas en daardoor is er ook minder CO2 uitstoot.

De prijzen

Voor veel mensen speelt de prijs voor de isolatie ook een belangrijke rol. Als het gaat om dakisolatie spelen veel factoren een rol. Wil je bijvoorbeeld echt het schuine dak isoleren? Of ga je de zoldervloer isoleren omdat de zolder toch nauwelijks wordt gebruikt? Ook het materiaal wat er wordt gebruikt om het dak te isoleren heeft een grote rol in de prijsopbouw. Per gemeente is bepaald of je een subsidie kan krijgen voor het isoleren, dit kan je vaak gemakkelijk terugvinden op de website.

 

Om de precieze prijs te weten te komen is het vaak nodig om contact te zoeken met een isolatiebedrijf. Zij kunnen een indicatie geven of een offerte opstellen zodat je weet waar je aan toe bent. Per bedrijf kunnen de prijzen verschillen. Om de beste deal te krijgen, kan je dus het beste meerdere offertes opvragen. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaald voor de isolatie.