Verlichting trend: oosterse lampen

We zien in steeds meer Nederlandse huishoudens zogenaamde oosterse lampen. Dat zijn lampen die kort gezegd niet westers zijn. Met westers bedoelen we de volgende dingen, massa productie denk IKEA, klinisch, functioneel. Met oosters doelen we dan meer op, handgemaakt, uniek, sfeervol. Met die omschrijving is moeilijk om nog een westerse lamp te kopen of dit te rechtvaardigen. Oosterse lampen toegegeven zijn niet zo goedkoop als normale westerse lampen. Maar dit is op zich ook wel logisch.

Allereerst, worden oosterse lampen helemaal met de hand gemaakt. Iedere lamp is dus uniek. Je zult niet exact dezelfde lamp bij een collega of vriend zien. Daarbij moeten die lampen geïmporteerd worden, idealiter, want we willen authentieke lampen niet nagemaakte lampen. Dat maakt die lampen wat prijziger. Maar alsnog, een oosterse lamp kun je al in huis halen voor pakweg vijftig Euro.

Met een oosterse lamp, haal je niet alleen een lamp in huis, maar ook een heel brok sfeer. De sfeer van landen als Marokko, Egypte, India, Turkije, waar je de lamp maar vandaan haalt. Ik weet niet of je wel eens in een Marokkaans restaurant gegeten hebt, maar wat opvalt is de sfeer daar. Of als je gereisd hebt in die landen. Veel reizigers hebben nostalgie die sfeer. En dat juist kun je heel makkelijk hier in je eigen woonkamer opnieuw creëren simpelweg door op de aan knop te drukken.

Moet je helemaal afreizen naar die landen opnieuw en met een lamp zeulen? Nee, tegenwoordig zijn er prima webwinkels in Nederland die ze voor je importeren. Onze aanbeveling gaat uit naar:

Ghalia
Adres: Koninginneweg 4, 2161 ZP Lisse, Nederland
Provincie: Zuid-Holland
URL: https://www.ghalia.nl/

Goed om te weten dat verzending daar gratis is, en er is 30 dagen opzicht, dus je kunt een maand nadenken of je de lamp wel echt zoveel sfeer vindt toevoegen aan de kamer waar je deze plaatst. Als we een top zouden mogen geven, voor beginners, start met een hanglamp. Die hebben meeste effect op de sfeer in de woonkamer bijv., de hanglampen vind je specifiek hier: https://www.ghalia.nl/Egyptische-Oosterse-filigrain-Hanglamp-plafond-lampen-Ghalia. Maar anderzijds kun je ook in tandem gelijk een tafellamp of een staande lamp kopen. Een andere tip is om er gelijk een Berber tapijt bij te bestellen dan transformeer je de woonkamer echt in een klap tot een oase van sfeer