Huis verbouwen? Volg deze tips

Een verbouwing van een huis organiseren is niet eenvoudig. Voordat je eraan begint lijkt het een stuk eenvoudiger dan wanneer je eenmaal met de voorbereiding bezig bent. Om de verbouwing efficiënt te laten verlopen en er niet te veel geld aan kwijt te hoeven zijn, dan zijn er enkele zaken waar je op zou moeten letten.

 

Ga planmatig te werk

Als een verbouwing niet goed wordt georganiseerd, dan kan het een periode van veel stress opleveren. Om dit te voorkomen is het vooral belangrijk dat je planmatig te werk gaat. Begin niet zomaar aan de verbouwing, maar zet onder elkaar wat er allemaal bij komt kijken. Maak hierbij onderscheid tussen wat je zelf kunt doen en wat je beter kunt laten doen. 

 

Welke klussen kun je goed zelf doen?

Om te voorkomen dat je ongewenst wordt verrast door een hoge rekening voor een verbouwing, kun je een aantal onderdelen in eigen handen nemen. Een onderdeel waar je bij het uitbesteden veel geld aan kwijt bent maar je ook goed zelf kunt doen, is het sloopwerk. Nodig een aantal vrienden en familieleden uit en maak er een gezellige dag van. Hetgeen waar je bij het sloopwerk wel op moet letten, is dat je geen steunmuren eruit sloopt. 

 

Schakel de hulp in van een technicus

Er zijn een aantal onderdelen van een verhuizing waar je beter niet zelf mee aan de slag kunt. Vooral met weinig ervaring is het prettig om hulp te krijgen. Voor het installeren van bijvoorbeeld een wasbak kan het handig zijn om een allround technicus in te schakelen. Hij of zij weet beter wat hierbij komt kijken en kan onnodige schade voorkomen. Daarnaast levert een technicus over het algemeen net wat beter werk dan een gemiddelde huisklusjesman. Mocht je in zee willen gaan met een technicus, dan kun je via Technicus.nl diverse vakmannen vinden. 

 

Bespaar geld en kijk of je recht hebt op subsidies

Als je verbouwing een positief effect heeft op de hoeveelheid energie die je verbruikt, dan kan het zijn dat je recht hebt op subsidie. Hoeveel dat is en of je er überhaupt recht op hebt, kun je vinden via de site van de overheid.

 

Zorg voor goed gereedschap

Als je een verbouwing wilt realiseren is het ook belangrijk dat je zorgt voor goed gereedschap. Het juiste gereedschap kan het werk makkelijker en ook leuker maken. Lees je daarom vooraf goed in over wat je nodig kan hebben tijdens een verbouwing. Je kunt er vervolgens voor kiezen om deze materialen te huren of te kopen. Als je van plan bent om vaker te klussen, dan kun je bepaalde gereedschappen beter gelijk kopen. Zo kan je een boormachine bijvoorbeeld ook voor heel veel andere klusjes gebruiken. Mocht je erg twijfelen of je het gereedschap vaker gaat gebruiken, dan kun je er waarschijnlijk beter voor kiezen om het te huren. Zo voorkom je dat je gereedschap koopt waar je vervolgens niks meer mee doet. Een andere optie waar je eventueel ook voor zou kunnen kiezen, is tweedehands gereedschap kopen en dit later weer verkopen.