Tips bij het kiezen van een gietvloer

Overweeg je een gietvloer, omdat je gaat verhuizen of verbouwen? Wij helpen je bij het maken van een weloverwogen keuze. Wij vertellen je wat de voordelen zijn, waar je het kan toepassen en welke mogelijkheden er zijn.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is toe te passen in je hele huis en geeft je huis een moderne uitstraling. Het is een vloer die uit meerdere lagen bestaat. De bovenste laag bestaat uit cement of kunststof. Je kan gaan voor een betonlook, maar ook voor een grindvloer. Een gietvloer kleur kan je zelf kiezen, zo past het altijd bij je interieur.

Voordat een giet vloer wordt aangebracht, wordt eerst de ondervloer voorbereid en krijgt deze een primerlaag. Daarna volgt er een egalisatielaag en vervolgens wordt daarover de vloer gegoten. Deze wordt tenslotte nog met een coating beschermd. Combineren met vloerverwarming is mogelijk. Zo heb je nooit meer koude voeten.

Waarom kiezen voor gietvloeren?

Een giet vloer is makkelijk schoon te houden. Er kan zich geen vuil ophopen in naden of voegen, zoals bij tegels of parket. Ook als je huisgenoten hebt die allergisch zijn voor huisstofmijt is een giet vloer een goede keuze, want het wordt veel minder stoffig. Bovendien gaat een gietvloer lang mee, is het waterdicht en geluiddempend.

Ook op een bestaande vloer

Aanleggen van een gietvloer over tegels is mogelijk. Een giet vloer is zodanig dun, dat het eenvoudig over de bestaande vloer gegoten kan worden. Ook op hout kan een vloer gegoten worden, maar hout krimpt en zet uit. Daarom is het beter om eerst een extra geluidsisolerende laag aan te brengen, voordat de gietvloer aangelegd wordt.
Een gietvloer maakt je huis helemaal af.