5 redenen om te kiezen voor een ergonomische bureaustoel

Ben jij meer dan acht uur per dag zittend achter je bureau aan het werk? Dan is een goede zithouding enorm belangrijk. Een verkeerde zithouding kan namelijk voor vervelende nek- en rugklachten zorgen. Een ergonomische bureaustoel, zoals deze van OfficeCity.be, zijn speciaal ontworpen om je te laten werken in een gezonde zithouding. Hieronder hebben we 5 redenen om te kiezen voor een ergonomische bureaustoel op een rijtje gezet!

1. Gezonde zithouding

Een goede ergonomische bureaustoel beschikt over meerdere steunen en leuningen, waardoor het mogelijk is om de stoel helemaal op je lichaam af te stellen. De hoofdsteun, rugleuning en de armleuningen naar de juiste hoogte verstellen zorgt voor een goede lichaamshouding tijdens je werk. Een verkeerde lichaamshouding is vaak de oorzaak van vervelende klachten, zoals spierpijn, rugpijn, nekpijn en pijn in gewrichten. Wanneer je meer dan acht uur per dag zittend aan het werk bent, dan is een ergonomische bureaustoel essentieel om klachten als chronische rugpijn en nekpijn te voorkomen. 

2. Comfort

Doordat je met een ergonomische bureaustoel in een gezonde zithouding aan het werk bent zal dit ook voor extra comfort zorgen. Na een lange dag werken zonder lichamelijke klachten naar huis gaan. Dat klinkt goed toch?

3. Voorkom rugpijn

De rugleuningen van ergonomische bureaustoelen zijn speciaal gemaakt om de rug te ontlasten. Zo wordt de natuurlijke ronding van je ruggengraat ondersteunt. Ook biedt een ergonomische bureaustoel ondersteuning aan de volledige rug. Sommige traditionele bureaustoelen zijn namelijk te kort.

4. Verminder het risico op nekpijn

Veel bureaustoelen bieden geen neksteun, terwijl dit juist zo ontzettend belangrijk is. Gebruik je langere tijd geen neksteun, dan kan dit stijve schouders en een stijve nek veroorzaken. Ergonomische bureaustoelen zijn voorzien van een hoofdsteun, waardoor het risico op nekpijn wordt voorkomen.

5. Minder ziekteverzuim

Een ander groot voordeel om te kiezen voor ergonomische bureaustoelen op kantoor is minder ziekteverzuim. Een ergonomische bureaustoel in combinatie met andere ergonomische kantoormeubelen zorgt ervoor dat personeel minder klachten ervaren en dat betekent minder ziekteverzuim.
Overtuigd van een ergonomische werkplek? Bekijk het assortiment van OfficeCity.be voor het kopen van ergonomische kantoormeubelen.